ABD'de Türkiye'ye karşı ikinci yaptırım tasarısı

ABD Kongresi'nde Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nde de Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na karşı bir yaptırım tasarısı sunuluyor. 29 Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi, 'Ankara'nın operasyonuna güçlü bir karşılık verilmesi gerektiğini' savundu.

ABD'de Türkiye'ye karşı ikinci yaptırım tasarısı
Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili olarak ABD’de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Chris Van Hollen’ın üzerinde uzlaşı sağladığı Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının ardından, Temsilciler Meclisi’nden 29 Cumhuriyetçi Kongre üyesi de benzer bir yaptırım yasa tasarısı sunacaklarını açıkladı.


Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçilerin lideri Kevin McCarthy, Cumhuriyetçi Parti grubu denetçisi Steve Scalise ve diğer parti liderleri ‘Ankara’nın operasyonuna güçlü bir karşılık verilmesi gerektiğini’ savundu.

‘CİDDİ SONUÇLARLA KARŞI KARŞIYA KALMALI’

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Liz Cheney yaptığı yazılı açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve rejimi, IŞİD’e karşı binlerce kayıp veren ve yurdumuzu korumamıza yardım eden Kürt müttefiklerimize acımasızca saldırdığı için ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalmalı” dedi.

“Bu yaptırımlar sadece Erdoğan’ın rejiminin kuzey Suriye’deki vahşi saldırılarına yönelik bir cevap değil. Kongre uzun zamandır rejimin Rusya gibi ABD düşmanlarıyla yaptığı iş birliğinden rahatsız” diyen Cheney, “Türkiye ona diğer müttefiklerimiz gibi davranmamızı istiyorsa, müttefikimiz gibi davranmaya başlamalı” ifadelerini kullandı. (BBC Türkçe)

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2019, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER