Barzani: Savaş dursun, demografik yapı değişmesin

Mesud Barzani, "Tüm tarafların Rojava’daki savaşın durması, sivillerin zarar görmemesi ve demografik yapının değiştirilmemesi için elinden geleni yapmasının zamanının geldiğini" söyledi.

Barzani: Savaş dursun, demografik yapı değişmesin
Eski IKBY başkanı Mesud Barzani bir mesaj yayınlayarak, “Suriye’deki Kürt halkının savaş ve istikrarsızlıktan uzak durması ve bir daha felaketlerle karşı karşıya kalmaması için geçmişte çok çaba sarfettik” dedi.

“Maalesef birkaç gündür kuzey Suriye’deki Kürt bölgeleri saldırı ve tehlike ile karşı karşıya kalmıştır” diyen Mesud Barzani, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Savaşın ve bu tehlikeli durumun devam etmesi, sivil halkın hayatı üzerinde ciddi bir tehdit olduğu gibi bölgedeki güvenlik ve istikrarı da hedeflemektedir.

Buradan direnişçi Kürdistan halkına ve ilgili taraflara belirtmek isterim ki; bu savaşın sebebi ne olursa olsun, kimler umursamaz olmuş veya kimin eli bu tehlikeli durumun içinde olmuş olursa olsun, şimdi beyhude müzayede, duygusal düşünme ve öfke zamanı değil. Savaşın durması, günahsız insanların bu tehlikeli duruma kurban edilmemesi ve bölgedeki demografik yapının değiştirilmesine müsaade edilmemesi için tüm tarafların elinden geleni yapmasının zamanı gelmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER