Şemdinli isale hattı güzergah değişikliği çalışmaları sürüyor

Şemdinli'nin içme suyu isale hattı güzergah değişikliği çalışmaları sürüyor. Çalışmalardan dolayı dün sabah saatlerinde kesilen suyun bu akşam verileceği belirtildi.

Şemdinli isale hattı güzergah değişikliği çalışmaları sürüyor


Azer DEMİR - Güler Çağlı
 / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli - Alan köyü karayolunun yol genişletme çalışmaları nedeniyle sık sık boru patlamasıyla gündeme gelen Şemdinli şehir merkezi isale hattı, güzergah değişikliği ile çözüme kavuşuyor. Şemdinlli Belediyesi Su Arıza ekipleri tarafından, dün sabah başlatılan ve gece saat 01.20 kadar devam eden Şemdinli - Alan köyü karayolunun, Günyazı Köyü - Olgunlar mezrası mevkinden geçen isale hattının güzergah değişikliği çalışmaları sabah saat 05.30 da yeniden başladı.


Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. belediye Başkanı Saklı,"şuan da Günyazı köyündeyiz. Ana isale hattı güzergahının değiştirileceği bölgedeyiz. D
ün gece sabaha kadar çalışmalar devam etti. Sabahtan beri iş mahallindeyiz. Arkadaşlarımız burada çalışıyorlar. Burada suyun arızalanmasının ana sebebi, Şemdinli Alan köyü yolunun yapımından kaynaklı bir sorun. Burada yol kodu düşürüldükçe, bizim su isale hattı havada kalıyor. Bizlerde kalıcı bir şekilde suyun daha derinden döşenmesi adı altında çalışma yapıyoruz. Şuan da görüldüğü gibi nereden bakarsanız 10 metre yol düşürülüyor. Dün geceden beri çalışmalar devam ediyor. İnşallah, en kısa zamanda ilçemizi suya kavuşturacağız. Halkımızın su sıkıntısını biliyoruz. Biraz daha sabretmelerini diliyoruz. Aflarına sığınarak bu bir hata değil, bu yapılması gereken bir şeydir. Bugün değil, yarın da olsa yine yapılacaktır. Onun için biz şimdi daha köklü bir çözüm arayışı içindeyiz. Bir yanlış anlaşılmaya meal vermeyelim. Bu bir arıza oluşumu değil. Şuan da bir güzergah değişikliği yapmak zorundayız. Bizim isale hattımız daha önce olması gereken derinlikteydi. Şimdi yol daha da derinliklere indiği için güzergah değişikliği yapmak zorunda kaldık" dedi.


Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER