Suriye ordusu SDG bölgelerine girmeye başladı

Şam yönetimiyle Suriyeli Kürtlerin anlaşmasından sonra Suriye ordusu Tabka ve Tel Tamer'e yerleşmeye başladı. Son olarak, 'Suriye hükümet güçlerinin Ayn İsa'da Türk güçleriyle cephe hattına konuşlandığı' belirtildi. Suriye devlet televizyonu kentten görüntüler yayınladı.

Suriye ordusu SDG bölgelerine girmeye başladı
Suriyeli Kürtlerin Türkiye’nin harekatı ve ABD’nin çekilme kararı sonrası Şam’la anlaşmasının ardından, Suriye ordusunun bir dizi noktaya girmeye başladığı belirtiliyor.


Buna göre, dün akşam saatlerinden itibaren Suriye’nin kuzeyine doğru asker kaydırmaya başlayan Suriye ordusu, daha önce Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından kontrol edilen ve Rakka’nın batısında bulunan Tabka’nın yanı sıra stratejik önem taşıyan Tel Tamer’e de yerleşmeye başladı.

TSK’nin harekatının ana noktalarından Rasulayn’ın 35 kilometre güneydoğusunda bulunan Tel Tamer, aynı zamanda Türkiye’nin harekatta ele geçirdiği belirtilen kritik M4 karayolunun da üzerinde bulunuyor.

‘AYN İSA’DA CEPHE HATTINA KONUŞLANDILAR’

Son olarak, Suriye askerlerinin Türkiye’nin harekat kapsamında hedef aldığı belirtilen noktalardan Ayn İsa’ya da konuşlandığı belirtildi. Suriye devlet televizyonu, Ayn İsa’dan yaptığı yayında, ‘halkın Suriye ordusunu memnuniyetle karşıladığını’ duyurdu.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, Suriye hükümet güçlerinin ‘Ayn İsa’da Türk güçleriyle cephe hattına konuşlandığı’ bilgisini verdi.

Ayn İsa’da bulunan az sayıda Amerikan askerinin dün üslerini terk ettiği belirtilmişti. Ayn İsa aynı zamanda, bir IŞİD hapishanesinden gerçekleştiği iddia edilen firarlarla da gündeme gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER