ABD'den Türkiye'ye yaptırım: Üç bakan ve iki bakanlık listede

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyindeki harekat nedeniyle Türkiye'ye yaptırım planını açıklamasının ardından ilk adım geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ABD'nin yaptırım listesine alındı. Açıklamada, 'harekata son verilmemesi halinde yaptırımların genişletebileceği' belirtildi.

ABD'den Türkiye'ye yaptırım: Üç bakan ve iki bakanlık listede
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Suriye’deki harekat nedeniyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptırım listesine alındığını açıkladı. Açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere iki bakanlığın da yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Açıklamada, ‘Türk hükümetinin attığı adımların masum sivilleri tehlikeye attığı ve IŞİD’i yenilgiye uğratmaya yönelik mücadeleye zarar verdiği’ belirtilirken, söz konusu bakanlıklar ve yetkililerin yaptırım listesine alınmasının ‘Türk hükümetinin bölgenin barışı, güvenliği ve istikrarını daha fazla bozan eylemlerinin bir sonucu olduğu’ ifadeleri kullanıldı.

‘GEREK GÖRÜLÜRSE DEVAMI GELİR’

ABD Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında, ”Gerekli görülürse Türkiye Hükümeti yetkililerine ve kurumlarına ilave yaptırımlar uygulamaya hazırız” ifadesi kullanıldı.

POMPEO: HAREKATA DERHAL SON VERİLMELİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, eş zamanlı olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’yi ‘daha fazla yaptırımdan kaçınmak için Suriye’nin kuzeydoğusundaki tek taraflı saldırısını durdurmaya ve ABD2yle bölgede güvenliği sağlama amaçlı diyaloğa geri dönmeye’ çağırdı.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER