AK Partili Mustafa Yeneroğlu'ndan ırkçı saldırı için Kürtçe mesaj

AK Partili Mustafa Yeneroğlu, Çanakkale'de Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğrayan Ekrem Yaşlı için Kürtçe mesaj paylaştı. Olayı 'barbarlık' olarak niteleyen Yeneroğlu, "Irkçılık yapan bizden değildir" dedi.

AK Partili Mustafa Yeneroğlu'ndan ırkçı saldırı için Kürtçe mesaj
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eşiyle Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğrayan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı için Kürtçe bir mesaj paylaştı. Twitter’dan olaya ilişkin açıklama yapan Yeneroğlu, “Xwedê şifayê bide apê me, bi hurmet têm destê te” (Allah amcama şifa versin, hürmetle ellerinden öperim) ifadelerini kullandı. 

Olaya ilişkin haberi paylaşan Yeneroğlu, mesajına Türkçe devam etti. Yeneroğlu, “Dedesi yaşında, saygı gösterilmesi gereken bir büyüğe saldırmak; nasipsizliktir, barbarlıktır. Efendimizin buyurduğu gibi, ırkçılık yapan bizden değildir” dedi.

Ekrem Yaşlı göz ameliyatı olan eşine refakatçilik yapıyordu. Türkçe bilmeyen eşiyle Kürtçe konuşan Yaşlı’ya, aynı odada bulunan başka hastanın yakını tepki göstererek, “Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti” diyerek odadan çıktı. Soda şişeşi ile odaya geri gelen diğer hasta yakını, Ekrem Yaşlı’ya şişeyi fırlattı. Kafasından yaralanan Yaşlı, aynı hastanede tedavi altına alındı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER