'IŞİD, kamptan kaçan Fransız kadınları çöle götürdü'

Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Suriye'de tutuldukları Ayn İsa kampını terk ettikleri belirtilen bir grup Fransız kadın, tekrar IŞİD'in eline geçtiklerini duyurdu. Yakınlarının aktardığına göre, militanlar kadınlara, "Biz sizin İslam Devleti'nden kardeşleriniziz, sizi güvenliğiniz için çöle götüreceğiz" dedi

'IŞİD, kamptan kaçan Fransız kadınları çöle götürdü'
Suriye’nin kuzeydoğusunda Kürtlerin kontrolündeki kamplarda tutulan IŞİD’li kadınlardan en az üçünün örgüt tarafından tekrar ele geçirildiği belirtiliyor. Yargılanmayı bekleyen kadınların yakınlarının avukatları aracılığıyla Fransız ajansı AFP’ye ilettikleri telefon bir mesajında, “Bizi alanların dawla [IŞİD] olduğunu yeni anladık” dendiği belirtildi. Bir diğer tutsak yakını Fransız kadınları alan adamlardan birinin “Biz sizin İslam Devleti’nden kardeşleriniziz, sizi güvenliğiniz için çöle götüreceğiz. Siz İslam Devleti’nin bir parçasısınız, orada kalacaksınız” dediğini aktardı.

Daha önce IŞİD’e katılmış olan çok sayıda Fransız kadının, Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından haftasonunda Ayn İsa kampından çıktığı belirtiliyor. AFP’nin gördüğü mesajlardaysa, ‘Kürtlerin kadınları kampı terk etmeye zorladığı’ iddia ediliyor. Bu gelişmeye Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump da haftasonunda sosyal medya üzerinden değinmişti. Çadırları yakılan kadınlar çocuklarıyla çölde tek başlarına kaldıklarını ve silahlı bir Suriyelinin kendilerine yardım teklif ettiğini aktardı.

Pazar gecesi kadınlar yakınlarına “bizi çöle götürüyorlar” mesajlarını attı. Kadınların aileleri iki yıldır böyle bir şeyin yaşanmasından korktuklarını belirtti. Birinin annesi bu kadınların örgütten uzun süre önce ayrıldıklarını ve IŞİD’in onları artık “firari” olarak kabul ettiğini vurguladı.

‘IŞİD’E ALTIN TEPSİDE SUNULDULAR’

Avukat Marie Dosé konuyu defalarca Fransa Dışişleri Bakanlığı’na taşıdıklarını ve bu kadınları Fransa’ya geri getirmeyerek IŞİD’e altın tepside servis ettikleri konusunda uyardıklarını belirtti. Kürtler tarafından kontrol edilen hapishanelerde 12 bin IŞİD savaşçısı bulunuyor. Kürt kaynaklara göre bunlardan 2 bin 500 ila 3 bin kadarını yabancılar oluşturuyor. Hapishaneler dışında bölgede kurulan kampalarda ise 8 bini çocuk 4 bini kadın olmak üzere 12 bin yabancı bulunuyor. / Kaynak: Euronews / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER