Trump'ın harekat öncesi Erdoğan'a yazdığı mektup sızdırıldı

ABD Başkanı Trump'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriye'deki harekattan hemen önce gönderdiği bir mektup basına sızdırıldı. Mektupta Trump, Erdoğan'dan Suriye'ye harekat düzenlemek yerine SDG'yle müzakere etmesini istiyor, "Hiç vermedikleri tavizleri vermeye istekliler" diyor. Trump'ın, "Sert adam olma" ifadelerini de kullandığı mektup sosyal medyada şaşkınlık yarattı.

Trump'ın harekat öncesi Erdoğan'a yazdığı mektup sızdırıldı
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye’deki harekattan hemen önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup sızdırıldı. Beyaz Saray’ın doğruluğunu teyit ettiği 9 Ekim tarihli mektupta, Trump Erdoğan’dan harekatı düzenlememesini istiyor, Erdoğan’a ‘Sert adam olma’ diye sesleniyor.

SDG’nin Türkiye’yle ‘daha önceden vermedikleri tavizler üzerinden müzakere etmeye hazır olduğunu’ belirten Trump, ‘Suriye’deki sorunun insani bir şekilde çözülmemesi halinde Türkiye’nin ekonomisini mahvetme’ tehdidinde bulunuyor.

Diplomatik teamüllere pek uymaması nedeniyle sosyal medyada “Bu gerçek mi?” şaşkınlığıyla yayılan, sonrasında Beyaz Saray’dan doğrulama gelen ve yabancı ajansların da ‘son dakika’ ibaresiyle abonelerine servis ettiği mektup şöyle:

“Sayın Başkan,

İyi bir anlaşmaya varalım! Binlerce insanın katledilmesinden sorumlu olmak istemezsiniz ve ben de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemem – ki bunu yaparım. Rahip Brunson sırasında size zaten bunun küçük bir örneğini gösterdim.

Bazı sorunlarınızı çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. [SDG Genel Komutanı] General Mazlum sizinle müzakere etmeye istekli ve geçmişte asla vermeyecekleri tavizleri vermeye de istekli. Onun bana yazdığı, benim yeni aldığım mektubun bir kopyasını size gönderiyorum.

Bu işi doğru ve insancıl bir şekilde hallederseniz, tarih sizi iyi hatırlayacaktır. İyi şeyler yaşanmazsa, tarih sizi sonsuza dek bir şeytan olarak hatırlar. Sert adam olma! Aptallık etme!

Seni daha sonra arayacağım…”

‘TRUMP KASTEN SIZDIRDI’

Reuters haber ajansı, Trump’a yakınlığıyla tanınan Fox News kanalının yayınlandığı mektubun bizzat Beyaz Saray tarafından sızdırıldığına dikkat çekti.

Ajans, “Trump, Türkiye’ye yeşil ışık yakmadığı görüşünü desteklemek için mektubu yayınlattı” ifadelerini kullandı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER