Beyaz Saray'daki Türkiye toplantısında kavga çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'nin harekatı nedeniyle Suriye'den asker çekme kararını savunmak için Kongre liderleriyle yaptığı toplantı bir fiyaskoya dönüştü. Trump'ın, Temsilciler Meclisi'nin kendisini bu karar nedeniyle kınadığı sırada yapılan toplantıda öfke nöbeti geçirdiği, Demokrat siyasetçi Nancy Pelosi'ye 'üçüncü sınıf' dediği belirtiliyor. Pelosi ise toplantıyı terk etti.

Beyaz Saray'daki Türkiye toplantısında kavga çıktı
Suriye’den çekilme kararı nedeniyle iç siyasette eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, Kongre’nin dış politika ve güvenlik alanındaki en üst düzey isimlerini bugün Beyaz Saray’da ağırladı. Ancak Türkiye’nin askeri müdahalesinin ardından Suriye’deki son durumun görüşüldüğü toplantıda, Demokratlarla Trump arasında büyük bir gerilim yaşandı.

PELOSİ’YE ‘ÜÇÜNCÜ SINIF’ DEDİ

Taraflar arasında ciddi bir tartışma çıktığı, Trump’ın kendisini eleştiren Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Parti’den Nancy Pelosi’ye ‘üçüncü sınıf politikacı’ dediği ve Pelosi’nin toplantıyı terk ettiği belirtiliyor.

‘ÖFKE NÖBETİ GEÇİRDİ’

Demokratların iddiasına göre Trump, Temsilciler Meclisi’nde Suriye’nin kuzeyinden asker çekme kararını kınayan tasarının onayladığı sırada yapılan görüşmede, ‘sinirden kendini kaybetti’. Pelosi Beyaz Saray’ın dışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Başkan adına gördüğümüz şey, aşırı sinirlenmesi oldu. Üzücüydü” ifadelerini kullandı.

Pelosi’ye göre Trump, kendi kararını kınayan tasarının Temsilciler Meclisi’nde 60’a karşı 354 oyla kabul edildiğini ve onlarca Cumhuriyetçi Parti üyesinin de ‘evet’ dediğini öğrenince ‘öfke nöbeti’ geçirdi. Pelosi, “Sanırım bu oylama, her iki Cumhuriyetçiden en az birinin başkanın yaptığına karşı çıkması, canını sıktı. Çünkü bu nedenle sarsılmış görünüyordu. Bu yüzden toplantıya devam edemedik çünkü bunun gerçekliğini anlayamıyordu” diye konuştu.

‘SAĞLIĞI İÇİN DUA EDİYORUM’

Pelosi Trump için “Artık Başkan’ın sağlığı için dua ediyorum” dedi.

Senato’daki Demokrat azınlığın lideri Chuck Schumer ise toplantı sırasında Trump’ın Pelosi’yi aşağıladığını söyleyerek, “Pelosi tamamen sakin kaldı ama Trump ona ‘üçüncü sınıf politikacı’ dedi. ‘Bu meseleye komünistler müdahil’ ve ‘bu sizin hoşunuza gidebilir’ gibi şeyler söyledi. Bu aslında bir diyalog değildi. Küçük düşürücü eleştirilerdi” dedi.

Toplantıya katılan Cumhuriyetçiler ise Pelosi’nin ‘çıkıp gittiğini’ söyledi. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin üst düzey üyesi Michael McCaul, ‘Demokrat liderliğin toplantıdan çıkıp gitmesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını’ söyledi.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER