BM'den harekat için uluslararası hukuk uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'deki harekat nedeniyle Türkiye'ye uluslararası hukuk uyarısında bulundu. Kürt kadın siyasetçi Hevrin Halef ile bazı SDG üyelerinin öldürülmesine ilişkin videolara dikkat çeken BM, Türkiye'nin kendisiyle bağlantılı grupların infazlarından sorumlu tutulabileceğini belirtti. Ankara'ya 'olası savaş suçları için bağımsız soruşturmalar yürütme' çağrısı yapıldı.

BM'den harekat için uluslararası hukuk uyarısı
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi’nden Suriye’deki harekat nedeniyle Türkiye’ye uluslararası hukuk uyarısı geldi. Açıklamada, Türkiye’nin uluslararası hukuka göre ‘Suriye’de Türkiye bağlantılı gruplar tarafından yapıldığı belirtilen infazlardan sorumlu tutulabileceği’ belirtildi.


BM, Kürt kadın siyasetçi Hevrin Halef ile bazı SDG üyelerinin öldürülmesini ve hafta sonunda bu konularda sosyal medyada yayılan videoları örnek gösterdi.

‘BİLGİ TOPLUYORUZ’

BM İnsan Hakları Ofisi, sosyal medyada yayınlanan videolardaki toplu infaz görüntüleriyle ilgili bilgi topladıklarını belirterek, infazların Ahrar el Şarkiya isimli örgüt tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini açıkladı. Türkiye’ye de ‘olası savaş suçları için tarafsız, şeffaf ve bağımsız soruşturmalar yürütme’ çağrısında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER