Rusya: Şam'la Kürtler arasında arabuluculuğu biz yaptık

Türkiye'nin Suriye'deki harekatı konusunda Rusya'dan peş peşe açıklamalar geliyor. Rusya lideri Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Şam yönetimiyle Kürtler arasındaki anlaşmaya kendilerinin arabuluculuk yaptığını açıkladı. Türkiye'nin harekatı için 'kabul edilemez' diye Rus yetkili, sınıra 'Suriye ordusunun konuşlanması gerektiğini' söyledi.

Rusya: Şam'la Kürtler arasında arabuluculuğu biz yaptık

Suriye’de Türkiye’nin harekatı ve Amerikan askerlerinin ülkeden çekilme kararı alması sonrası Kürtlerin Şam’la anlaşması hakkında Rusya’dan ilk kez resmi bir açıklama geldi. Rusya lideri Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Şam yönetimiyle Kürtler arasında Rusya’nın arabuluculuk yaptığını açıkladı.

‘TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA ANLAŞMA YOKTU’

Rus yetkili, Türkiye’nin son harekatı konusunda Moskova ile Ankara arasında ise önceden bir anlaşma olmadığını söyledi. Lavrentyev, Türkiye’nin operasyonu için ‘kabul edilemez’ tanımı yaptı.

‘SURİYE İLE TÜRKİYE GÖRÜŞÜYOR’

Putin’in temsicisi, ‘Rusya’nın Türkiye ile Suriye arasında herhangi bir çatışmaya izin vermeyeceğini’ söyledi. Rus yetkilinin ‘Suriye ve Türkiye’nin görüşmeler yaptığını’ söylemesi dikkat çekti. Türkiye ile Suriye’nin savunma bakanlıkları, istihbarat servisleri ve dışişleri bakanlıkları üstünden ‘gerçek zamanlı olarak’ diyalog halinde olduklarını söyledi.

‘SINIRA SURİYE ORDUSU KONUŞLANMALI’

Rus yetkili, Türkiye-Suriye sınırında güvenliğin, Suriye ordusu askerlerinin konuşlanmasıyla sağlanması gerektiğini söyledi. Lavrentyev, Türkiye’nin harekatının Suriye’nin kuzeydoğusundaki dini dengeyi değiştirme ihtimali içerdiğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER