Kadir İnanır: Geleceğinizi şansa bağlamayın

“Kapı” filminin galası için Diyarbakır’a gelen Kadir İnanır, Diyarbakırlılara seslenerek, “Hayatınız boyunca geleceğinizi asla şansa bağlamayın” dedi.

Kadir İnanır: Geleceğinizi şansa bağlamayın
Türkiye sinemasının usta oyuncusu Kadir İnanır, Kapı filminin galası için Diyarbakır’a geldi. İnanır, Forum AVM’de Diyarbakırlı hayranlarıyla buluştu.

Binlerce kişinin “Kadir Baba” sloganıyla karşıladığı İnanır, sahnede Barış Anneleri ile buluştu. Kürtçe bir konuşma yapan Barış Annesi, açlık grevlerine dikkat çekti. Kadir İnanır gibi sanatçılardan duyarlılık beklediklerini dile getiren Barış Annesi, sanatçının boynuna barış simgesi olan beyaz tülbent taktı.

Kısa bir konuşma yapan İnanır ise şunları söyledi: “1971 yılında Diyarbakır’a geldim. Burada insanlar araba almak için sıraya giriyordu. Türkiye’de araba azdı. Kazara sıra çekmek isteyenler, onlara şans çıkarsa arabanın sahibi oluyorlardı. O dönemlerde ben de kalabalık bir ekiple geldik; şarkıcılar var, sporcular var. Ben de gazetenin sahibine dedim ki, beni Diyarbakır’a gönder. Buna çok sevindiler, çünkü o dönemde Diyarbakır’a kimse gelmek istemiyor. Geldim ve ben de bir numara çektim. O şanslı adam gidip arabasını alacaktı. O kadar talep vardı ki bir araba sahibi olmaya. Ben de bir tek kelime söyledim, ‘Hayatınız boyunca geleceğinizi asla şansa bağlamayın.’ Bugün de aynı şeyi söylüyorum.”

İnanır, yaptığı konuşmanın ardından Kapı filmini hayranlarıyla birlikte izlemek üzere sinema salonuna geçti. İnanır, filmi Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Selçuk Mızraklı, Hülya Alökmen, ilçe belediye eş başkanları ve Barış Anneleri ile birlikte izledi.

Almanya’ya göç etmek zorunda kalan Mardinli Süryani bir ailenin, trajik bir nedenle Mardin’e dönüşünü anlatan filmin ardından, Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk kısa birer konuşma yaparak iki şehrin de çok kültürlülüğüne dikkat çektiler. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER