Kaplan'dan Gül'e: Ya Veto Ya Unfollow

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan internete sansür getiren değişikliğe tepki gösterdi: “Cumhurbaşkanı veto etmezse twitter'dan sileceğim ve kendisini takip etmeyeceğim."

Kaplan'dan Gül'e: Ya Veto Ya Unfollow
 Barış ve Demokrasi Partisi Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan yeni demokratikleşme paketine dair Meclis’te düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının internet sansürüne ilişkin değişikliğe dair sorularını da yanıtladı.

“Sayın Cumhurbaşkanı'nın ne kadar özgürlükçü olduğunu göreceğiz. Gelişmiş ülkelerin, dünyanın bu konudaki tepkileri de ortada" diyen Kaplan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı veto etmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın bunu veto etmesi gerektiğini düşünüyorum. Veto etmezse Twitter'dan sileceğim ve kendisini takip etmeyeceğim."

“Bu demokrasi değil totaliter rejimdir”

Meclis Haber’de yer alan bilgilere göre BDP Milletvekili demokratikleşme paketindeki tek olumlu maddenin, özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin kaldırılması olduğunu ifade etti. 

Kaplan, hukuk dışı dinlemelerin yüzde 80'inin "önleyici dinleme" adı altında yapıldığını, tasarıda "önleyici dinlemelerin kaldırılacak" denilmediği sürece, bu dinlemelerin devam edeceğini söyledi. 

Kaplan, soruşturma izinleri ile ilgili düzenlemeye de tepki gösterdi:

"Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Başkanı için bakan izin verecek, kolluk için bakan izin verecek, generaller için Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) için Başbakan izin verecek... Bu demokrasi değil totaliter rejimdir. Seçilmişler istenildiği gibi tutuklanacak, ağır cezada yargılanacak ama atanmışlar Bakan efendilerin keyfiyle soruşturulabilecek" 

Kaplan, yalnızca uzun tutukluluğa değil uzun yargılamaya da sınır getirilmesi gerektiğini söyledi. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER