Karabat: İlçeden ilçeye seçmen kayması sonucu değiştirmez

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "Bir ilçeden diğerine seçmen kayması olsa bile Büyükşehir için sonuç değişmez" dedi.

Karabat: İlçeden ilçeye seçmen kayması sonucu değiştirmez
Yerel seçimlerin ardından İstanbul’da adeta bir itiraz silsilesi karşısında CHP adına sonuçları gece- gündüz takip edenlerden biri de İstanbul Milletvekili Özgür Karabat. Karabat, YSK kararının ardından AK Parti’nin yapacağını söylediği itirazların yersiz olduğu görüşünde.


AK Parti’nin Büyükçekmece üzerinde başlattığı tartışmaya değinen Karabat, “Büyükçekmece’de yazlıklarda seçmen göründüğünü söylüyorlar, oradaki yazlıkçıların birçoğu zaten 6-7 ay orada yaşıyor. Kaldı ki başka ilçelerden seçmen kaydırıldığı söyleniyor. Böyle dahi olsa Büyükşehir Belediyesi seçim sonucunu etkilemez, bir ilçe yerine başka ilçede oy kullanmış olur.”  dedi. Seçmen kaydırmaların hemen her seçimde olduğunu da dile getiren Karabat, bir çok kişinin muhtarlık seçimleri için büyükşehirlerden köylerine giderek oy kullandığına dikkat çekti ve “Seçmen kaydırma nedeniyle seçim iptal edilecekse bugüne kadar yapılan tüm seçimlerin iptal edilmesi gerekir” dedi.

YSK kararına karşı ‘olağanüstü itiraz’ diye bir usul olmadığını da ifade eden Özgür Karabat, “Bu durum ancak tamamen hukuksuz bir durum söz konusu ise ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle söz konusu olabilir. Bu güne kadar ortaya atılan tezler ortada. Seçmen listelerinin kesinleşme süresi belli, o sürede bir itiraz yok. Böyle bir başvurunun da kabul edileceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

Karabat, İstanbul’da süren sayımlarda da sonucun değişmediğini, Ataşehir’de yapılan sayımlarda Ekrem İmamoğlu lehine bir oy daha arttığını söyledi. (DUVAR) 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER