Karamollaoğlu: Bir gün gelecek bir isyan başlayacak

Karamollaoğlu, Türkiye'nin en önemli sorunun adaletsizlik olduğunu söyledi. Yargı mensuplarına seslenen Saadet Partisi lideri, "Korku ve endişe içinde olduğunuzu biliyorum. Ama mertlik gösterip, sıkıntıyı sırtlanmaz, göze almazsanız yarın çok daha büyük belalara muhatap olursunuz. Zalim sıfatına girersiniz. Öyle inanıyorum ki ben bir gün gelecek burada bir isyan başlayacak. ‘Olmaz’ diyecekler, ‘Artık biz bu zulümden vazgeçtik’ diyecekler mecburen" dedi.

Karamollaoğlu: Bir gün gelecek bir isyan başlayacak
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin dün yapılan Erzurum il Kongresi’nde konuştu. İktidara gelmeleri durumunda yapacaklarını anlatan Karamollaoğlu, şöyle dedi:  “Biz iktidara geldiğimizde Türkiye’de yapılan bütün yatırımları durduracağız. Niye, çünkü üretime dayalı yatırım yok. Köprüleri, yolları, binaları, stadyumları hepsini… ‘Deli misin’ diyorlar. Eh birazcık delilik var. Akıllılar hep sınıfta kaldı. Niye bunları söylüyorum çünkü bizim atacağımız adımları söylediğimiz zaman bunlar ‘yav sen delisin’ diyorlar. Biz de diyoruz ki bu gün ülkemizin içine sürüklendiği problemlerden ancak biraz deli olan insanlar kurtarır. Ama zır deli değil, işinin delisi, mesleğinin delisiyiz.”
 

‘BİZ ÖMRÜMÜZ BOYUNCA HİÇ FETÖ’CÜ OLMADIK’

Türkiye’nin bir numaralı meselesinin adaletsizlik olduğunu belirten Karamollaoğlu, Olağan Üstü Halin (OHAL) yüzbinlerce kişiyi mağdur ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL’le ilgili tutumunu eleştiren SP lideri şunları söyledi:

“16-17 sene önce seçimlere giderken Cumhurbaşkanın internette dolaşan videosu var. Olağanüstü halden şikâyet ediyor. ‘Böyle bir ülkede adalet olmaz, zulüm olur’ diyor. Hikmeti ilahi 15 sene sonra aynı kendisi ‘Olağanüstü halden vazgeçemeyiz’ diyor. Niye? Bir ihtilal denemesi oldu. O ihtilali kim denedi. Senin getirdiğin insanlar. ‘Ne istediler de vermedik’ diyecek kadar ileriye gittin. Olağanüstü hal döneminde iktidarın kafası karışır çünkü adalet mekanizması çalışmadığı için her türlü iftira yaşanır. Yüz binlerce insan olağan üstü halden etkilendi. Biz ömrümüz boyunca hiç FETÖ’cü olmadık. Makam mevki sahibi olmak isteyen halkı onlara siz yönlendirdiniz.”

‘MEĞER AÇ DİYORMUŞUM’

Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Ben eğer bugün başkalarına uyguladıkları kıstasları AK Partili üyelere uygulasalar bunların yüzde 60 hapse girer diyordum. Meğer az diyormuşum. Şimdi onu değiştirdim 60 yetmez en az yüzde 75’i girer diyorum. Biz şuna da inanıyoruz. O kapıdan geçen herkes suçlu değildir. Siz adamlara ‘iftiracı olan kurtulun’ derseniz itirafçı hakikaten bu grubun içindeyse 3 tane kendisinden 3 tanede dışarıdan adam veriyor. Niye çünkü öç alıyor, kafalar karışsın diye. Serbest kalıyor ama bir kişiye karşı 6 tane insan suçlu muamelesi görüyor.”

YARGI MENSUPLARINA ÇAĞRI

Yargı mensuplarına seslenen Karamollaoğlu, şunları ifade etti: “Mecbursunuz adaleti yeniden rayına oturtmaya. Onun için biz hâkimlere de sesleniyoruz. Korku ve endişe içinde olduğunuzu biliyorum. Ama mertlik gösterip, sıkıntıyı sırtlanmaz, göze almazsanız yarın çok daha büyük belalara muhatap olursunuz. Zalim sıfatına girersiniz. Bunu unutma diyoruz ama zaman gösterecek. Öyle inanıyorum ki ben bir gün gelecek burada bir isyan başlayacak. ‘Olmaz’ diyecekler, ‘Artık biz bu zulümden vazgeçtik’ diyecekler mecburen. O zaman tablo değişecek o zaman gerçekler inşallah açığa çıkacak. Adalet olmadan bir ülkede huzur ve barış olmaz.”

‘SURİYE’YE SALDIRIRKEN MİRAÇ GECESİNİ SEÇTİLER’

Geçmişte beraber oldukları arkadaşlarının şaşkına döndüğünü ve zulmü alkışlayıp, zalime destek verdiğini belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Mübarek Miraç Kandilini idrak ettiğimiz gece Suriye’nin belli bölgelerini Amerika, İngiliz ve Fransızlar tarafından bombalanarak birçok insan gözlerini açamadan veda etti. Her ne hikmetse emperyalistler dünyaya zulmü getirirken kendi memleketlerinde barış türküsü söyleyenler Müslümanların saldıracakları zaman mutlaka Müslümanların kıymetli olan bir günü seçiyorlar. Irak’a da Ramazan’da girdiler, başkanı Saddam’ı Ramazan’da idam ettiler. Suriye’ye saldırırken de Miraç Gecesini seçtiler. Onlara destek verenler cezasını mutlaka bir gün bulacak. Biz alkışlamayız ve destek vermeyiz. Ama ne yazık ki son zamanlarda ülkemiz garp politikalarla yönetiliyor. Geçmişte beraber olduğumuz arkadaşlar şaşkına dönmüşler. Zulmü nasıl alkışlar, nasıl destek verirsiniz. Katledilen, yok edilen, zulme uğrayanlar sadece masumlar ve Müslümanlar.”

Karamollaoğlu, sürekli kendilerine ittifak konusunun sorulduğunu hatırlatarak, kendilerinin ilk ittifak kuracağı kesimin gençler, çiftçi ve besici olacağını söyledi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER