Karamollaoğlu: Böyle giderse demokrasi murdar olacak

SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Binali Yıldırım’ın “İstanbul seçimleri murdar olmuştur” değerlendirmesine, “İktidar bu tavrını sürdürürse, sadece İstanbul seçimleri değil, demokrasi de murdar olacaktır” sözleriyle yanıt verdi.

Karamollaoğlu: Böyle giderse demokrasi murdar olacak
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat Eğitim Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın, “İstanbul seçimleri murdar olmuştur” sözlerini hatırlatan Karamollaoğlu, “İktidar bu tavrını sürdürürse, sadece İstanbul seçimleri değil, demokrasi de murdar olacaktır. Adalete, sandığa duyulan güven ortadan kalkacaktır. Bundan da bütün Türkiye zarar görür” dedi.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen Çamlıca Camisi tartışmasına da değindi. Karamollaoğlu, “Biz camiye değil, lükse, israfa ve şatafata karşıyız. Millet ucuz soğan alabilmek için marketlerde birbirini ezerken ülkenin kaynaklarının har vurup harman savrulmasına ve bir yandan Washington’da IMF ve Dünya Bankası’ndan faizle borç ararken, öbür yandan sahip olduğumuz üç kuruşun gösteriş için harcanmasına karşıyız” diye konuştu.

‘ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE KATILIYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 Haziran 2014’te yaptığı bir konuşmada, “Bu beyler yeri geliyor, 1 hafta, 2 hafta, 1 ay… Sandıklar sayılıyormuş, nasıl sayılıyorsa. Eğer sandığı kabul etmiyorsanız, sizin demokrasiniz Sisi demokrasisi olur” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın bu sözlerini hatırlatan Karamollaoğlu, “Seçimlerin üzerinden 2 hafta geçti. Tartışması hâlâ bitmedi. Günlerdir oy sayımı devam ediyor. Sayın cumhurbaşkanının bu sözlerine aynen katılıyor, altına imzamızı atıyoruz” yorumunda bulundu.

‘FİTRE DÜŞMANI İLAN EDERLER Mİ, EDERLER’

Karamollaoğlu, Ramazan ayının yaklaştığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da günlük fitre miktarını açıkladığını söyleyerek, “Bir kişinin karnını doyurması için günlük en temel ihtiyacı fitre miktarı 23 lira. Buna göre 4 kişilik bir ailenin 1 aylık ihtiyacı için gerekli fitre 2 bin 760 lira. Peki bugün asgari ücret ne kadar? 2 bin 20 lira. Milyonlarca çalışanı, emekçiyi fitre parasından daha azına mahkûm etmektir. Şimdi bizi Cami düşmanlığından sonra fitre düşmanı ilan ederler mi, ederler” dedi.

‘BİZİ DERİNDEN YARALADI’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın başvurusu üzerine Saadet Partisi genel merkez binasının tahliye edilmesi hakkında ise Karamollaoğlu, “Elbette buna ilişkin itirazlarımız adli merciler nezdinde devam ediyor. Ayrıca bir şeyin kanuna uygun olması, hukuka ve vicdana uygun olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle süreç sadece Saadet Partisi’ne gönül vermiş teşkilat mensuplarımızı değil, vicdan sahibi herkesi derinden üzmüş ve yaralamıştır” diye konuştu. Karamollaoğlu, yeni genel merkez binasının inşası için başlatılan kampanyaya katılım çağrısında bulundu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2019, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER