Karamollaoğlu'ndan Diyarbakır'da 'diyalog konferansı' çağrısı

SP lideri Karamollaoğlu, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgedeki meşru yönetimlerle temasa geçilerek sağlıklı bir müzakere ortamı yaratılmasını istedi. Bunun için bir konferans düzenlenmesini öneren Karamollaoğlu, "Diyarbakır böyle bir konferans için en uygun adreslerden bir tanesidir” dedi.

Karamollaoğlu'ndan Diyarbakır'da 'diyalog konferansı' çağrısı
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin bölgedeki meşru yönetimlerle diyalog zemini oluşturmak için bir konferans düzenlemesini önerdi. Karamollaoğlu, böyle bir konferans için en uygun yerin Diyarbakır olacağını söyledi.


Karamollaoğlu, bu çağrıyı Newroz’un kutlandığı geçen 21 Mart’ta düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında yaptı. Karamollaoğlu o gün dikkatlerden kaçan açıklamalarında, TSK ve ÖSO’ya bağlı birliklerin 18 Mart’ta Afrin kent merkezine girdiğini hatırlattıktan sonra şöyle devam etti:

“Bundan sonrası için sınır güvenliği kadar kardeşliğin tesisi de çok önemli. Büyük resmi doğru okumadan üzerimize planlanan oyunların farkına varmadan bölgemizde kalıcı barışın sağlanması kesinlikle mümkün değildir. Irak’ta 15 yıldır aynı plan yürüyor, aynı harekat devam ediyor. Ve biz bugün Amerika’ya karşı dizlerini döven feryat eden bir hükümet ile karşı karşıyayız. Ama ne yazık ki bu tehlikeyi bertaraf edecek ciddi adımların atıldığı da söylememiz mümkün değildir. Vaktiyle yapılan vahim stratejik hatalar, taktik iyileştirmelerle kökten düzeltilemez. Bölgede huzur ve istikrar ortamı ancak uzun vadeli ve çok yönlü stratejilerle sağlanabilir.” 

Karamollaoğlu, Diyarbakır’da toplanmasını istediği konferansa ilişkinse şunları söyledi: “Askeri harekatlarla eşgüdümlü olarak diplomatik, ekonomik, sosyal, kültürel ve psikolojik adımlar da mutlaka atılmalıdır. Bunun için mutlak surette bölgedeki meşru yönetimlerle temasa geçilmeli sağlıklı bir müzakere ortamının oluşması bir an önce sağlanmalıdır. Azami beklentilerin yanında asgari müştereklerin ortaya konacağı bir diyalog zemini oluşturulmalıdır. Bu vesileyle geniş katılımlı bölgesel bir konferansın organize edilmesinin faydalı olacağı kanaatinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Diyarbakır böyle bir konferans için en uygun adreslerden bir tanesidir.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER