Karma komisyondan Türkkan ve Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması kararı

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar aldı.

Karma komisyondan Türkkan ve Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması kararı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarını görüşen TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verdi.

DHA'nın haberine göre, Karma Komisyon Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, komisyon kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin raporu Genel Kurul'a sunacağız. CHP'li Mahir Başarır karma komisyona savunma yapmadı. İYİ Partili Türkkan ise yazılı savunmasını sunmuştu sözlü savunma yapmadı" dedi.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım 2021'de Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında, kardeşini kaybeden Tahir Gümren'e küfrettiği gerekçesiyle Türkkan hakkında da "hakaret" suçundan fezleke düzenlenmişti.

CHP'li Başarır hakkında Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamaya müdahalesi nedeniyle "duruşma hakimlerine alenen hakaret" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından fezleke hazırlanmıştı.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda, 11 Ocak'ta; Başarır ile Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülmüştü. CHP ve İYİ Parti grupları; komisyonun gündeminde 1700’den fazla dokunulmazlık dosyası olmasına karşın iki dosyanın gündeme alınmasına tepki göstermiş komisyon çalışmalarına katılmama kararı almıştı. HDP milletvekilleri de komisyon toplantılarına katılmamıştı.

TBMM Hazırlık Komisyonu 31 Ocak'ta Başarır ve Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar almıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER