Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbarkır’da: Ankara’da oturduk, güzel güzel laflar ettik

Diyarbakır'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. Bu ülkeye barışı mutlaka getireceğim. Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura, kucaklaşmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbarkır’da: Ankara’da oturduk, güzel güzel laflar ettik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki günlük Diyarbakır programı başladı. Dün akşam saatlerinde kente gelen Kılıçdaroğlu, ilk olarak İçişleri Bakanlığı’nın yönlendirilmesiyle HDP önünde oturma eylemi yapan kişilerle Öğretmenvi’nde görüştü.

Kılıçdaroğlu, bu sabah da katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi avukat Türkan Elçi, faili meçhul cinayet sonucu öldürülen Zübeyir Akkoç'un eşi Nebahat Akkoç, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'nın eşi Zeynep Mızraklı ve "çocuklar ölmesin" dediği için cezaevine giren öğretmen Ayşe Çelik’in de aralarında bulunduğu kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.

690x450nc-dyb-10-03-2022-kilicdaroglu-diyarbakir-ziyaret24.jpg

Esnaftan tepki

Kılıçdaroğlu, sonrasında Sur ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında bir esnaf, geçen hafta mal almak için gittiği ve 200 TL yol biletine dönüş için 700 TL ödediğini belirterek, “Yeter artık, bıktık” dedi. Kılıçdaroğlu, esnafın tepkisine karşılık, “İnşallah seçimle bunları göndereceğiz, sorunlarımızı halledeceğiz” diye yanıt verdi.

690x450nc-dyb-10-03-2022-kilicdaroglu-diyarbakir-ziyaret13.jpg

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaretinin ardından Sur’da bulunan Dengbêj Evi’ni ziyaret etti. Burada dengbêjlik kültürü hakkında görevliler tarafından bilgilendirilen Kılıçdaroğlu’na dengbêjler mini bir müzik dinletisi düzenledi. Dengbêjlerin klamlarına yönelik beğenisini dile getiren Kılıçdaroğlu, dengbêjlik kültürünün mutlaka yaşatılması gerektiğini söyledi.

690x450nc-dyb-10-03-2022-kilicdaroglu-diyarbakir-ziyaret5.jpg

'Bu memleketin helalleşmeye ihtiyacı var'

Kılıçdaroğlu, daha sonra Sur ilçesi esnafını ziyaret etti. Ardından partisinin Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlediği üye katılım törenine katılan Kılıçdaroğlu, “Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. Ama bu ülkeye barışı mutlaka getireceğim. Huzuru mutlaka getireceğim. Kardeşliği mutlaka getireceğim. Bedeli ne olursa olsun bu memleketin huzura, beraber yaşamaya, kucaklaşmaya ve helalleşmeye ihtiyacı var. Bunu yapacağım. Birlikte yapacağız” dedi. Programa katılanlara “Büyük acılar çektiniz” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “İşsizlik var, yoksulluk var. Hepsinin farkındayım. Bu ülke çok zengin bir ülke. İmkanlarımız var. Ama bu imkanlar doğru yerde kullanılmıyor. Bu imkanlarımız vatandaşlarımızın hayrına kullanılmıyor" dedi.

690x450nc-dyb-10-03-2022-kilicdaroglu-diyarbakir-ziyaret26.jpg

'Ankara’da oturduk, güzel güzel laflar ettik'

Partisinin bölgeye fazla gelmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bunun kabahatı Diyarbakırlılar'da değil. Kabahati bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık, çayınızı ve kahvenizi içmedik. Ankara’da oturduk, güzel güzel laflar ettik. ‘Niye bize oy vermiyorlar’ Oy istiyorsan, gideceksin, vatandaşın derdinin dinleyeceksin. Ondan sonra diyeceksin ki ben sizin dertlerinizi çözmeye talibim” diye kaydetti. 

"Sizin dertlerinizi çözeceğim" diyen Kılıçdaroğlu, "Birlikte çözeceğiz. Diyarbakır ilk başkanımız kadın. Kadınların bu bölgede ne kadar önemli olduğunu, siyasete ne kadar önem verdiğini, ülke sorunlarının çözülmesi için ne kadar çaba harcadığınızı biliyorum" diye kaydetti.  

6 milyon 300 bin genç ülkenin kaderini değiştirecek

Kılıçdaroğlu, "Hiç meraklanmayın. Emin olun az kaldı. Geliyor gelmekte olan ve geleceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, gençlere de seslenerek, "Gençler size iki lafım var. Ülkenin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 6 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç ülkenin kaderini değiştirecek. Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan 6 milyon 300 bin genç. İlk kez sandığa gidecekler. Dolayısıyla benim umudum ve bekletin gençlerden. Demokrasinin gerçek güvencesi sizler olacaksınız” şeklinde konuştu.

kemal-kilicdaroglunun-diyarbakir-ziyareti.jpg

'Bütün bölgede huzuru sağlayacağız'

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, “Bütün bölgede huzuru sağlayacağız. Çatışmadan kaçınacağız. Bütün bölge olarak –Ortadoğu’yu kastediyorum- hep beraber huzur içinde yaşayacağız. Oradaki yaşayan insanlar da huzur içinde yaşasın istiyoruz. Bütün komşularımızla barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, saat 17.00'de 1980 askeri darbesinde Diyarbakır Cezaevinde işkence gören 4 kişiyle görüşecek. Kılıçdaroğlu, yarın da Dicle Toplumsal Araştırmaları (DİTAM) tarafından düzenlenecek olan “Tigris Diyalogları” toplantısı ile kentteki sivil toplum örgütleri ile bir araya gelecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER