Kılıçdaroğlu: CHP'li hiçbir belediye işçi çıkarmayacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta CHP'li başkanların göreve geleceği hiçbir belediyede işçi çıkartılmayacağını belirterek, bu yöndeki iddiaların AK Parti'nin kara propagandası olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, tüm CHP'li belediyelerde asgari ücretin de 2200 lira olduğunu hatırlatarak, yeni kazanacakları belediyelerde de ücret ayarlaması yapacaklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu: CHP'li hiçbir belediye işçi çıkarmayacak
"Hükümet, belediyeye para vermezse nasıl olacak?" şeklinde propaganda yapıldığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye gelirleri kanunu var. Merkezden para geliyor mu geliyor. Hiçbir parti ayrımı yapmaksızın gelir. Belediyenin kendi bütçesi de var. Yani para var. Para kimin için harcanacak? Bunun sorulması lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Eyüp ilçesinde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

KİMSENİN EKMEĞİNDE GÖZÜMÜZ YOK:
 Emel başkan, herkese eşit davranacak. Ama bir yere ayrıcalık yapması lazım. Fakirin, yoksulun olduğu mahalleye ayrıcalık yapması lazım. Hiçbir belediye işçisinin işine son vermeyeceğini söyledi. Bizim hiç kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Asgari ücret 2200 olsun dedim, 2200 deyince, Kılıçdaroğlu dedi, iki tane iki, iki tane sıfır var belki milleti kandırırız deyip ücreti 2020 yaptılar. Akla bak akla.

ASGARİ ÜCRET ALAN TÜM VERGİLERİ ÖDER: Ayda 74 bin lira aylık alan kişi kira, elektrik, su parası vermez. Ama asgari ücret alan bunların hepsini öder.

ÜLKÜCÜLERE SORUYORUM: Kimliğinden, inancından ve yaşam tarzından dolayı kimseyi ötekileştirmeyiz. Şu soruyu ülkücü kardeşlerime soruyorum, dünyanın hangi ülkesi kendi silah fabrikasını yabancı bir ülkeye satıyor. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2019, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER