Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın altında 13 uçak var, yeter yahu

Türkiye’nin çok ağır bir ekonomik bunalımdan geçtiğini belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, böyle bir ortamda erken seçime gitmeyi doğru bulmadıklarını söyledi. "Erdoğan’ın altında 13 uçak var. Yeter yahu. Bu itibar değil, itibarsızlığı getirir" diyen CHP lideri, krizden çıkışın ancak israfa son verilmesi ve üretim ekonomisiyle mümkün olduğunu anlattı. Kürt sorunu raporunu da güncellemeye başladıklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın altında 13 uçak var, yeter yahu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la arasında yaşanan ’emir alma’ tartışması için “Rahatsız olsun, bir daha aynı işleri yapmasın diye söylüyorum. Talimat alamazmış. Şakır şakır talimat alıyor. Trump talimatı verdi, papazı bıraktılar. Bir ar damarı olur insanın. Bütün dünya bu gerçekleri biliyor. Erdoğan ülkeyi yönetemiyor artık. Egolarına teslim olan bir insan bir ülkeyi yönetemez. Küçük bir bakkalı yönetemeyen damat, Türkiye’nin ekonomisini yönetemez” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Afyon Sandıklı’da gerçekleştirilen belediye başkanları çalıştayını ve gündemi gazetecilere değerlendirdi. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı‘nın haberine göre Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

DAMAT-KAYINPEDER ‘BİZ BU SORUNU ÇÖZERİZ’ DİYOR, ZAMAN TANIMAK LAZIM!: Türkiye’nin çok ağır bir ekonomik bunalımdan geçtiğini artık hepimiz kabul ediyoruz. Böyle bir ortamda seçime gitmeyi doğru bulmuyoruz. Damat-kayınpeder ‘biz bu sorunu çözeceğiz’ diyorlar. Onlara zaman tanımak lazım. Gerçi 17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar bu hale getirdiler ama bu halden bakalım çıkaracaklar mı çıkarmayacaklar mı?. Mutfağında yangın olan yurttaş gerçekleri görmeye başladı,

4 DOLARLIK OLAY: Bugün Türkiye’de AK Parti’nin zemin kaybetmesinin temel nedeni, halkın artık AK Parti’ye güvenmemesidir. Çünkü verdiği sözlerin hemen hemen hiçbirisini tutmadı. Gerçekten çok çarpıcı, arkadaşlar ilk söylediğinde inanmamıştım… 4 dolarlık olay. 2013’te 12 bin 480 dolar, 2023’te 12 bin 484 olacak kişi başına düşen milli gelir. Bir ülke 10 yıl 4 dolar için mi çalışır? Mutfaklarda yangın var. Biz fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapın derken, mutfaktaki yangını kısmen hafifletmeyi düşünüyoruz. Belediye başkanlarımızın bir de böyle görevi var.

KRİZDEN ÇIKIŞIN İKİ EKSENİ VAR: Birinci israfı durduracağız. İkincisi Türkiye, üreten Türkiye olacak. İsrafı durdurmak çok kolay. Çünkü devlet tamamen bir israf organizasyonuna dönmüş durumda. AK Parti iktidar olmadan önce şunu söylüyordu: Ankara’nın bütün büyük binalarında bakanlıklar, nasıl oluyor bu diyordu. Bugün gelin bakın mevcut bakanlık binaları yetmedi, neredeyse her genel müdürlüğe ayrı bir bina yaptılar, hepsi de kiralık. Bir devletin kendisine bina yapacak parası mı yok Allah aşkına? Bunların tamamını bitireceğiz.

13 UÇAKLIK İTİBAR: Erdoğan’ın altında 13 uçak var. Yeter yahu. Bu itibar değil, itibarsızlığı getirir. Çocukluğunda veya gençliğinde ailesinin çok yoksul olduğu, servete doyamadığı bir içgüdünün dışa yansımasıdır bu. Yırtık ayakkabı ile siyasete giren birisi 13 tane uçak sahibi olursa dünyada benim itibarım olur diyor. Halbuki dünyada itibarı sağlayan ahlaktır, erdemdir, onurdur. Aşağıda rahatsızlıklar var, ancak bu doğrudan Erdoğan’a söylenemiyor. Birisi Züğürt Ağa örneği vererek ifade etti kapalı ortamda. Böylesine kısır bir anlayış içerisinde Türkiye yönetiliyor ve bu Türkiye’yi bir yere götürmez.

KÜRT SORUNU RAPORU: Daha önce ’22 Soru 22 Cevap’ diye Kürt sorunuyla ilgili yaklaşık üç dört yıl önce hazırladığımız bir raporumuz vardı. Yine benzer şekilde arkadaşlarımız gelişen olayları da dikkate alarak ’22 Soru 22 Cevap’ı güncellemek istiyoruz. Onunla ilgili çalışma var.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2019, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER