Kılıçdaroğlu: Hükümet İstifa Etmeyecek

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Yalova'da konuşan CHP lideri "Hükümet istifa etmeyecek. Bunlarda Allah korkusu yok, ar damarı yok" dedi.

Kılıçdaroğlu: Hükümet İstifa Etmeyecek
Partisinin Yalova mitinginde konuşan CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

 

Miting alanında toplanan vayandaşlara "Hükümet istifa edebilir mi?" şeklinde bir soru yönelten Kılıçdaroğlu "İstifa etmeyecekler. Bunlarda Allah korkusu yok, ar damarı yok" dedi.

 

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

 

"Bu ülkenin nüfusunun en az yarısı ona hırsız diyor. Hırsız ünvanı verilen adam Başbakanlık koltuğunda oturur mu? Adı 'Başçalan'dır. Hükümet istifa edebilir mi? İstifa etmeyecekler. Bir adamın yüreğinde Allah korkusu varsa, kul hakkı yemek dünyanın en büyük günahıdır diyebiliyorsa zaten bir gün bile o koltukta oturamaz. Bunlarda Allah korkusu yok, ar damarı yok.

 

"ONA HER YERDE HIRSIZ DİYECEĞİM"

 

Rahatlıkla söyleyebilirsiniz kimse bir şey yapamaz size. O hırsız o koltuktan inmedikçe ona her yerde hırsız diyeceğim. Başçalan 'Ben yürütmenin başıyım' diyor. Biz de sana aynısını söylüyoruz, evet sen yürütmenin başısın.

 

"O İMAMA SAYGI DUYUYORUM"

 

Bir ara demiştim ki; "Ya koltuğu bırak ya helikoptere bin başka yere git" Eleştirdiler. Hak sormayacak mısın diye... Merak etmeyin hesabını sonuna kadar soracağım. Kaçar mı Kaçar? Ama kaç, kaçtığın ülkeden seni geri getireceğim. Diktatörlerin başka bir özelliği daha var. "Bunlar cami de içki içiyorlar" dedi. İmam diyor ki; "İçki içilmedi." Sen misin bunu diyen imamı sürdüler. İmamı sürdüler, doğruyu söylediler. Sen ne söylersen söyle o imama saygı duyuyorum.

 

"DOLAYLI YOLDAN ONAYLADI"

 

Kabataş olayını çıkardı sonra... Dövmüşler, bayıltmışlar. Ya Allah aşkına binlerce kişinin geçtiği iskelede böyle bir şey yok. Gösterdiler, böyle bir şey yok. Ne kavga, ne vurma, yere yatırma hiçbiri yok. Yalancıdan Başbakan olmaz, başçalandan Başbakan olmaz, hırsızdan Başbakan olmaz. Başbakan ahlakıyla örnek olacak kişidir. Ne oldu? Bugüne kadar çok sayıda kaset çıktı. Hiç kimse çıkıp "Bu kaset yalandır, montajdır" demedi, kabul etti. Ama ne zaman Bilal oğlanla başçalanın kasetleri çıktı işte o zaman. Önce bir hayal kırıklığı, önce bir sesini kesti. Sonra "Montaj" dedi, sonra "Kriptolu telefonum dinleniyor" dedi. Dolaylı yoldan onayladı.

 

"MAZOT VE GÜBRE FİYATINI İNDİRECEĞİZ"

 

Haramilerin iktidarını yerle bir edeceğiz. Mazot ve gübre fiyatını biliyorsunuz. Niye bu kadar pahalı? Çünkü birileri götürüyor diye. Bunu unutmayın. Ben söyledim; mazot fiyatını indireceğiz, gübre fiyatını indireceğiz. "Peki parayı nereden bulacaksın" dediler. Biz çalmayacağız. Başçalanı biliyorsunuz, artık alnında hırsız yazıyor. O nedenle ben ona başçalan diyorum. "Başbakan" demeyeceğiz, "Sayın" demeyeceğiz, "Başçalan" diyeceğiz. Çünkü devletin koltuğuna oturmuş, bakanlarıyla beraber yürütüyor."

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER