Kılıçdaroğlu: Katiller senin gözetiminde ayrıldı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu 'Cemal Kaşıkçı'yı öldürmek amacıyla Suudi Arabistan'dan ekip geliyor. Kaşıkçı konsolosluğa geldiği zaman öldürülüyor. Öldürenlerin tamamı elini kolunu sallayarak Türkiye'den ayrılıyor. Para yüzünden katilleri serbest bıraktılar'' dedi.

Kılıçdaroğlu: Katiller senin gözetiminde ayrıldı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Lideri, Kaşıkçı cinayeti ile ilgili hükümetin yanlış stratejiler çizdiğini belirterek, “Katiller herkesin gözünün önünde, uçağa binerek Türkiye’den ayrılıyor. Para yüzünden katilleri serbest bıraktınız” dedi.

Erdoğan’ın,  Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a ‘Tutukluluları Türkiye’de yargılayalım’ çağrısına da değinen CHP lideri, “Bugün beyefendi diyor ki, failler İstanbul’da yargılansın. Beyefendi, onlar senin gözetiminde ve himayende yurtdışına çıktı” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;

KAÇIKÇI ÇIKMASI, NİŞANLISI HABER VERDİ: Kaşıkçı’nın nişanlısı telefon ettiğinde Yasin Aktay ne yapıyor? Sözleriyle okuyorum, “Bizim istihbaratı da, emniyet güçlerimizi de, Cumhurbaşkanı’nın ofisini de bilgilendirdim.” Yani, herkese bildirdim diyor. Kısa bir süre içerisinde kısa sürede bütün makamlar haberdar oldular, hemen gereken tedbirler alındı” diyor. Havaalanında kuş uçsa tespit edilecek bir noktaya gelindi. Kaşıkçı çıkmadı, nişanlısı herkese haber verdi, öyle bir noktaya geldik ki. Güzel.

NEDEN 5 GÜN BEKLEDİNİZ?: 5 Ekim, dünya medyası yazıyor içeride öldürüldü diye. MBS, Bloomberg’e açıklama yapıyor, Başkonsolosluk’ta Türkiye’nin arama yapmasına izin verilebilir. Peki arama ne zaman oluyor? 10 gün sonra. Birinci soru: Neden 5 gün beklediniz, kim size talimat verdi? İkinci soru: Konsolosluğun konutunda da arama yapılacak. 16 Ekim’de. Şu garip işe bakın, konsolos elini kolunu sallayarak Suudi Arabistan’a gidiyor. Niçin müdahale edilmedi? Hunharca işlenen cinayetin faili ya da tanığı; neden serbest bırakıldı. Dokunulmazlığı var diyorlar, hikaye! 17 Ekim’de başdanışman açıklama yapıyor. “Olayı fazla deşelemeden” diyor. Yav ortada cinayet işlenmiş, masum bir insan öldürülmüş. Nasıl oluyor da deşelemeden bir şeyler yapıyoruz.

NASIL ÖZERKTİR DİYEBİLİRİZ ÜNİVERSİTELER? Bugün cezaevinde olan akademisyenler varsa, sen nasıl benim ülkemde üniversiteler özerktir diyebiliyorsun? Alay konusu olursun. Hak arayan işçiler hapiste, avukatlar hapiste, akademisyenler hapiste… Nasıl özerktir diyebiliriz üniversiteler? Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. AKP iktidarı yoksulluk demektir, pahalılık demektir, işsizlik demektir, israf demektir, tefecilere hizmet eden iktidar demektir.

TÜRKİYE’Yİ TEFECİLERDEN KURTARMAK BORCUMUZDUR: AK Parti iktidarı yoksulluk demektir. AK Parti iktidarı işsizlik demektir. AK Parti iktidarı israf adaletsiz tefecilere hizmet eden iktidar demektir. Her yerde bunu söyleyin. Arsaları sattılar devletin fabrikalarını sattılar dünyanın vergisini topladılar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni batağın içine soktular. Türkiye’yi tefecilere teslim ettiler. Emir alıyorlar emirle iş yapıyorlar. AK Parti iktidarları döneminde yurt dışındaki tefecilere ödedikleri faiz 158 milyar 135 milyon dolar. Sıcak paranın götürdüğü kar 198 milyar 157 milyon dolar. Arazi de kalmadı satacak bir şey. Bu faiz bana yetmez diyor tefeci. Direndi artırmadı önce Merkez Bankası 3 kat faizini artırdı yıl başına göre. 5 yıllık devlet tahvili faizini de artırdılar. Dolar bazında faizi yüzde 7,5’e çıkardık ey tefeciler dediler. 3 misli talep oldu bakan damat son derece memnun. Yüzde 44 faizi artırdılar. AK Parti iktidarı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına değil bir grup tefeciye hizmet eden iktidardır. Tefeciye 81 milyonu hizmet eder hale getirmek günahtır diyoruz. Yakayı tefeciye kaptırmışlar. Türkiye’yi bu tefecilerden kurtarmak bizim boynumuzun borcudur.

AMELİYATLAR YAPILAMIYOR: Sarayın bütçesi de artıyor. Yüzde 233 oranında artıyor. Bu bütçe ile mücadele etmek CHP’nin namus borcudur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tefecilere hizmet eden iktidarların yolu halkın oylarıyla gitmesidir. Gübre fiyatlarında yüzde 10 indirim yapacaklarmış. Ne indirimi yüzde 100 zam gelmiş. Cumhuriyet tarihinde ilk kez yem fiyatları süt fiyatlarının üstünde. Öğrenciler pansiyonda kalacak ona bile zam yaptılar. Ameliyatlar doğru dürüst yapılamıyor. Ameliyat eldivenleri bile isteniyor. Memleketi bu hale getirdiler. Önemli olan saray ve onun beslemeleri değil önemli olan bu ülkede insanların huzur içinde yaşamalarıdır.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER