Kılıçdaroğlu koltuğu İnce'ye bırakacaktı iddiası

Kulise yansıyan bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu PM toplantısında, "İnce’yi genel başkan olsun diye cumhurbaşkanı adayı gösterdim. Aklımda o vardı. Ancak daha sonra yapılanlar bana güven vermedi” dediği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu koltuğu İnce'ye bırakacaktı iddiası
Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası CHP yönetiminin görevi bırakmasını isteyen Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki polemik sürüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığında, dün yaklaşık sekiz saat süren Parti Meclisi toplantısında, 24 Haziran seçim sonuçları masaya yatırılırken, tartışmalar yaşandığı öğrenildi.


Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre Kılıçdaroğlu, toplantıda 24 Haziran seçimlerinin ardından cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yle bir araya geldiği akşam yemeğine ilişkin sessizliğini bozdu. Kılıçdaroğlu’nun yemekte İnce’nin kendisine “Genel başkanlığı bırak onursal başkan ol” teklifini getirdiğini hatırlatarak “Ben de bunu yapmayacağımı söyledim ve kendisinin genel başkan olması durumunda partinin bir hafta içinde dağılacağını da söyledim” dediği öğrenildi.

‘SÜREÇ FARKLI BİR NOKTAYA GİTTİ’

Kılıçdaroğlu’nun “Ben sonsuza kadar genel başkan olmayacağım. İlla ki bırakacağım. Bir yerde bırakacağım. 24 Haziran seçimlerinden sonra da bırakmayı düşünüyordum. Sayın İnce’yi, benden sonra genel başkanı olması için aday gösterdim. Aklımızda bu vardı. Ancak sonrasında yapılanlar maalesef güven verecek şeyler değil, bana güven vermedi. Süreç çok farklı bir noktaya gitti” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, İnce’ye yönelik, “Delegeyi arayıp kendisi için imza isteyen, oy isteyenden CHP’ye genel başkan olmaz” eleştirisinde bulunduğu da ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER