Kılıçdaroğlu Saraçhane'de İmamoğlu'nu ziyaret etti

Almanya ziyaretini yarıda kesip Türkiye'ye dönen CHP lideri Kılıçdaroğlu, hapis cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu Saraçhane'de İmamoğlu'nu ziyaret etti

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezası verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldi.

Almanya'da temaslarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu hakkındaki kararın ardından Türkiye'ye dönme kararı aldı.

Bunun üzerine Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kılıçdaroğlu'nu karşılamak üzere yola çıktı.

Soyer, Kılıçdaroğlu'nu bekledikleri fotoğrafı Twitter hesabından "Ekrem Başkan ile buluştuk, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nu bekliyoruz" notuyla paylaştı.

Daha sonra Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda İmamoğlu'yla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu beraberindekiler Saraçhane'deki İBB binasına geçti. 

İBB binasında konuşan Kılıçdaroğlu, "Ekrem başkanın haksızlığa uğraması aslında 16 milyon insanın iradesinin gasp edilmesi anlamına geliyor. Eğer yargı 16 milyon insanın hakkını gasp ediyorsa o yargı, yargı değildir. O yargı iradesini birilerine teslim etmiş yargıdır. Onlara biz hakim demeyiz" ifadelerini kullandı.

"Sayın başkan hiç moralini bozma, gülümsemeni sürdür, hayata gülümsemeye devam et. 16 milyon insana gülümsemeyle hizmet et" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bundan en ufak bir endişen olmasın, 16 milyon seni kucaklıyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Benzer bir şey İzmir'de belediye başkanımız için de yapıldı. 100 küsür yılla yargılandı ve beraat etti. Orada da aynı şeyleri söyledim. Aziz Kocaoğlu, İzmirlilere hizmet etti, İzmirliler için çalıştı. Bu mücadelesinde haklı olduğunu hem yargı teslim etti hem de İzmirliler teslim etti. Senin de başarılarını kıskanıyorlar, hazmedemiyorlar. Ama hazmedecekler. İstanbul'un rantına doymadılar, onları doydurmayacağız. İstanbul'un rantı İstanbullulara aittir. Ekrem başkan bu rantı İstanbullulara teslim edecek, buna tahammül edemiyorlar." / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER