Kılıçdaroğlu ve Kurtulmuş'tan HDP'li Sancar'a 'Hocam' seslenişi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kendilerinden önce konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın konuşmasına atıf yaparken “Hocam” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Kurtulmuş'tan HDP'li Sancar'a 'Hocam' seslenişi

2022 yılı bütçesinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri siyasi parti grupları adına açılış konuşmaları ile başladı. İktidar ile muhalefet partisi milletvekilleri arasından çok sayıda tartışmanın yaşandığı görüşmelerde dikkat çekici diyaloglar da vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un kendilerinden önce konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın konuşmasına atıf yaparken “Hocam” ifadesini kullanması dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SANCAR’A: MİTHAT HOCAM DA SÖYLEDİ

Anayasa Profesörü olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuşmasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Katar Dışişleri Bakanı'nın görüşmesinde Katarlı bakanın "Türkiye'nin ekonomik gidişi nedeniyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendiriyoruz" sözlerini hatırlattı, “Nedir bu fırsatlar? Bu fırsatlar bu ülkenin emekçi halklarının biriktirdiği kaynakların yok pahasına peşkeş çekilmesidir. İşte, "Ülkeyi satmak" diyorsanız budur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da konuşmasında bu konuya değindi, “Şimdi beyefendi Katar'a gitmiş -Mithat Hocam da söyledi- Katar Dışişleri Bakanı "Ekonomik gidişat nedeniyle Türkiye'de ortaya çıkacak fırsatları değerlendiriyoruz." Kimin ekonomik gidişatı? Bizim ekonomik gidişatımız. Kim fırsatı değerlendirecek? Katarlılar değerlendirecek. Niye gidiyoruz oraya? "Ya, bizde mallar çok ucuz, tapon malları, gel! Yağma Hasan'ın böreği, neyi varsa sana vereceğim, yeter ki beni kurtar!" Ya Türkiye? Ya Türkiye?” diye konuştu.

KURTULMUŞ’TAN SANCAR’A: SAYIN SANCAR HOCAM

AK Parti grubu adına kürsüye çıkan Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da muhalefet liderlerinin konuşmalarına yanıt verirken HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın erken seçim çağrısıyla ilgili sözlerini değerlendirdi. Kurtulmuş, “Değerli muhalefet partilerinin temsilcilerinin sözleri ortadadır, hepsini takdirle, saygıyla dinledik; hiçbir şekilde bir şey söylemem ama "hemen seçim" diyenimiz oldu, Sayın Sancar Hocam da "istifa" dedi. Değerli arkadaşlar, istifa ve erken seçim meselesi tamam da önce karşımızdaki ittifakın ya da Hükûmeti istifaya ve erken seçime sürükleyenlerin, öyle olmasını isteyenlerin -hakkınızdır, hemen erken seçim istersiniz- önce nasıl bir sistem öngördüğünü ve bu sistemi hangi Cumhurbaşkanı adayıyla yerine getireceklerini de herhâlde topluma söylemek gibi bir hakları ve sorumlulukları var” dedi. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER