Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Demirtaş yanıtı!

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın "2019’da gideceğini gördüğünü ve bu korkuyla, toplumu baskıladığını" söyledi. Kılıçdaroğlu, “Biz asla onların çizdiği sınırlar içinde muhalefet yapmayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Demirtaş yanıtı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından, Ankara Güvenpark’tan başlattığı, ‘Adalet Yürüşü’ dün İstanbul Dragos’ta tamamlandı. Kılıçdaroğlu 452 kilometrelik yürüyüşün ardından bugün Maltepe’de yapılacak miting öncesinde DW Türkçe’ye konuştu.


Yol boyunca, 4 ayakkabı eskittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, DW Türkçe ile hapisteki gazeteci Deniz Yücel’in kendisine gönderdiği mektubu da paylaştı. Yücel’in mektubunda şu ifadeler yer aldı: “Adalet yürüyüşü ile çok doğru bir yerden vurgu yaparak sadece beni değil, haksız yere hapiste yatan tüm gazeteci meslektaşlarımı heyecanlandırdınız. Bunun için size ve sizinle yürüyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki, adalet cesaret ile inşa edilecek. Bu bağlamda, yolun geri kalan kısmı için, hem miting, hem miting sonrası süreç için yolunuzun açık olmasını dilerim."

Yürüyüşten sonra ne yapacaksınız sorusuna Kılıçdaroğlu “Bu yürüyüşün bana çok daha büyük sorumluluklar yüklediğinin farkındayım. Doğru, çıtayı çok yükseğe koyduk. 2019’a kadar zamanımız var. Bu süre içinde Türkiye’deki bütün olayları izleyeceğiz. Hükümetin aldığı bütün kararları parlamento içinde ve dışından eleştirmek, kamuoyuna duyurmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Her olayın kendisine özgü bir tepkisi olması lazım. Gelişen olaylara göre tepkimizi ortaya koyacağız. Yeri gelir miting yeri gelir parlamentoda sert muhalefet yapılır. Başka türlü sivil itaatsizlik örnekleriyle, gündem oluştururuz. Bunlar, gelişmelere göre, oturup karar verilmesi gereken hususlar” cevabını verdi.

ERDOĞAN’IN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASINA TEPKİ

Kılıçdaroğlu’na aynı zamanda Erdoğan’ın dün Demirtaş için yaptığı ‘terörist’ tanımlamasını soruldu. Kılıçdaroğlu “Demirtaş için söylediği sözlere gelince; kimin suçlu olup olmadığına siyasetçi, sanayici ya da esnaf karar vermez. Bu kararı yargı verir. Ama Erdoğan kendisini yargı yerine koyduğu için herkesi terörist ilan ediyor. Hakim de ona göre tutuklama kararı veriyor. “Ağır cezalar gelecektir” diyerek, ‘İstediğim kişiye istediğim cezayı verdiriyorum’ diyor. Toplumun her kesimine gözdağı veriyor. Ben, Erdoğan’da şunu gördüm: Devletin tüm olanaklarına rağmen, referandum sonucunda, yüzde 50’yi yakalayamadı. YSK’daki çeteyle ancak bu sonuca ulaşabildi. 2019’da kendisinin gideceğini görüyor. 2019 korkusuyla toplumu baskılıyor. Ama ne yaparsa yapsın Erdoğan 2019’da gidecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER