Kılıçdaroğlu'ndan ortak yayın değerlendirmesi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın katıldığı ortak yayın için ilk değerlendirme: Türkiye’nin geçmişini ve geleceğini gördük. Binali Bey Türkiye’nin geçmişini, Ekrem Bey ise geleceği ve umudu temsil ediyor...

Kılıçdaroğlu'ndan ortak yayın değerlendirmesi
İstanbul Büyükşehir adayları Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ı karşı karşıya getiren canlı yayın, genel olarak beklentilerin altında kalırken, uzmanlara göre, seçmen davranışlarını etkileyecek bir hava oluşmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortak yayına ilişkin değerlendirmesinde, en dikkatini çeken bölümün Sayıştay konusu olduğunu söyledi.

Adayları buluşturan ortak yayında, Millet İttifakı’nın Adayı Ekrem İmamoğlu, büyükşehir belediyesinin vakıflara yüzlerce milyon lira aktardığını, zarar ve borçların Sayıştay’ın son yayınlanan 2017 raporuna da yansıdığını anlattı. Binali Yıldırım’ın, moderatör İsmail Küçükkaya’nın “Raporu okudunuz mu?” sorusuna, “Yok, ben onu okumadım” yanıtını vermesi çok tartışıldı.

Hürriyet’ten Hande Fırat, yayın sonrası görüşlerine başvurduğu Kılıçdaroğlu’nun dikkatini de en çok bu bölümün çektiğini aktardı. Kılıçdaroğlu’nun “Sayıştay Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetim yapar. Binali Yıldırım Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin başkanlığını yapmış bir isimdir. Üstelik İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı. O raporu okuması lazımdı. Okumamış olmasından dolayı Binali Yıldırım adına üzüldüm.

(Adayların performansına ilişkin) Türkiye’nin geçmişini ve geleceğini gördük. Binali Bey Türkiye’nin geçmişi, Ekrem Bey ise geleceği ve umudu temsil ediyor. Ben bu duyguyla seyrettim. Sonuçları açısından da memnunum” dediğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER