KONDA anketi medyada yer aldı

AK Parti MKYK toplantısında gündeme gelen KONDA anketi bugün medyada yer aldı.

KONDA anketi medyada yer aldı
AK Parti MKYK toplantısında gündeme gelen KONDA anketi bugün medyada yer aldı.

Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi'nin köşesinde aktardığı ve kasım ayında yapılan ankete göre AK Parti'nin MHP ile ittifak olmadan iktidar olamama durumu devam ediyor.

Ancak ana muhalefet CHP de iktidar değişimi için gerekli oy artışına ulaşamıyor.

Ankette çıkan ve iktidarın 'alarm' verdiği konu ise 'kararsızlar.' Bu kesimlerin oranı yüzde 33'e kadar ulaşıyor.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonraki oy dağılımı ise şöyle:

AK Parti yüzde 40

CHP yüzde 23.1

HDP yüzde 13.6

MHP yüzde 12.9

İYİ Parti yüzde 9.0

Diğer yüzde 1.4

Bu durumda Cumhur İttifakı yüzde 52.9’a ulaşırken, Millet İttifakı diğer partilerle birlikte 47.1 oluyor. Ancak ankete göre muhtemel bir seçimin sonucuna kararsızların tercihi damga vuracak gibi görünüyor...

Öte yandan MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, MetroPOLL’ün Eylül, Ekim, Kasım aylarında yaptığı anketlerde de kararsızların öne çıktığını söyledi. Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sencar, "Türkiye’nin Nabzı araştırmalarında bu pazar genel seçim olsa kime oy verirsiniz sorusuna kararsızım, cevap vermek istemiyorum ve sandığa gitmeyeceğim diyenleri toplam oranları sırasıyla yüzde 17.4, yüzde 18.7 ve yüzde 20.3 olarak bulunmuştur" dedi.

"Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna kararsızlar dağıtılmadan AK Parti diyenlerin oranı eylül ayında yüzde 33.2, ekim ayında yüzde 35.2, kasım ayında ise yüzde 33,4 oldu.

CHP oylarını eylül ayında yüzde 20.3, ekim ayında yüzde 19, kasım ayında yüzde 19.1 olarak ölçen parti HDP'nin oylarını ise eylül ayında yüzde 9.9, ekim ayında yüzde 8.7, kasım ayında yüzde 9.7 olarak belirledi. "Kararsızım", "protesto ediyorum" ve "cevap yok" diyenlerin oranında artış gözlendi.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise AK Parti'nin oyları kasım ayında yüzde 42 olarak tespit edildi. Kasım ayında CHP'nin oy oranı yüzde 24, MHP'nin oy oranı yüzde 11, HDP'nin oy oranı yüzde 12,2, İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 9,6 çıktı. / DUVAR
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER