Konsolosluk konutunda arama yapılamadı

Suudi konsolosluk konutundaki arama için izin çıkmadı. Polis bariyerleri kaldırıldı.

Konsolosluk konutunda arama yapılamadı
Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na ait konutta yapılması planlanan arama çalışmaları iptal edildi. Konut önündeki polis bariyerleri kaldırılırken, arama heyetinde bulunan Suud yetkililere ulaşılamaması nedeniyle konsolosluğa ait konutta arama yapılamadığı öğrenildi.


Washinton Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolamsının ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda dün gece 9 saat süren arama yapılmıştı. Görevli savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin konsolosluk binasında yaptıkları çalışmalar sonucunda deliller toplanarak emniyete götürülmüştü.

Başkonsolosluk binasının ardından Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na ait konutta da aramalar yapılacağı açıklandı. Konut önünde gün boyu harekli anlar yaşanırken, Suudi Arabistan Başkonsolosu Muhammed Uteybi akşam saatlerinde Suudi Havayollarına ait bir uçak ile ülkesine gitti. Ardından aşkam saatlerinde  Suud konsolosluğunda arama yapan heyetin konsolosluğa ait konutta da arama yapacağı duyuruldu. Polis konut çevresini bariyer ve emniyet şeridi çekerek kapattı.

Ancak arama çalışmalarında yer alan Suudi heyete ulaşılamaması nedeniyle konut önünde arama yapılamadığı öğrenildi. 23.30 sıralarında konut önünde bulunan polis bariyerleri kaldırıldı.

KANALİZASYONDA DELİLLER BULUNDU

Öte yandan Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik, konsolosluğun kanalizasyon sisteminde de inceleme yapıldığını ve bazı deliller elde edildiğini söyledi.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi ise Türkiye’nin, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinde rolü olduğundan şüphelenilen 5 kişinin kimliğini tespit ettiğini öne sürdü.

Şüphelilerden birinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a Paris, Madrid, Houston, Boston ve Birleşmiş Milletler ziyaretlerinde eşlik eden ve Prens’e çok yakın bir isim olduğu belirtildi.

Zanlılardan diğer üçünün, Suudi Veliaht Prensi’nin güvenlik detaylarına bakıldığında bu kişilerle yakın bağlara sahip olduğu iddia edildi.

Beşinci şüphelinin ise Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı ve tıp kurumlarında yüksek rütbeli görevlerde bulunan bir adli tıp uzmanı olduğu kaydedildi. Bu ülkede bu tür yüksek pozisyonlara gelebilmek için üst düzey Suudi makamlarla doğrudan bağlantılı olunması gerektiğine dikkat çekildi. (İSTANBUL-DHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER