Yeni Şafak iddiası: Suudi infaz timindeki Bostani öldü

Cemal Kaşıkçı'yı konsolosluk binasında öldürdüğü öne sürülen ekiple ilgili bir yeni bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak gazetesi, ekipte yer aldığı belirtilen Teğmen Meşal Saad El Bostani'nin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da şüpheli bir trafik kazasında yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

Yeni Şafak iddiası: Suudi infaz timindeki Bostani öldü
Suudi Arabistan yönetimi Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışmakla suçlanırken, 15 kişilik infaz timinde yer aldığı öne sürülen Meşal Saad El Bostani’nin (31) yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Yeni Şafak gazetesi, teğmen rütbesiyle Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde pilotluk yapan Bostani’nin Riyad’da bir trafik kazasında öldüğünü yazdı.

Bostani’nin, 2 Ekim’de özel jetle İstanbul’a gelenlerden biri olduğu belirtiliyor. Emniyet kaynaklarından verilen bilgiye göre Bostani, Wyndham Grand Hotel’de kaldıktan sonra yine özel jetle saat 21.46’da Türkiye’den ayrılmıştı.

Yeni Şafak, kaynakların Meşal’in öldüğü trafik kazasının şekli ve zamanıyla ilgili bilgi vermediğini de belirtti.

‘EKİBİN BAŞINDAKİ ALBAY’IN YENİ GÖRÜNTÜLERİ

Öte yandan Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na 2 Ekim’de girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın infazında yer aldığı öne sürülen grubun fotoğraflarının ardından yeni görüntüler ortaya çıktı. Suikast ekibinin yeni fotoğraflarında en önde yer alan kişinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a yolculuklarında eşlik eden Maher Abdulaziz M. Mutreb olduğu iddia edildi.

“Kaşıkçı’ya suikast operasyonu”nu koordine ettiği iddia edilen Mutreb’i önceki gün New York Times gazetesi de işaret etmişti. Gazete Veliaht Prens Selman’ın yanında fotoğraflarını yayımladığı Mutreb’in Suudi Arabistan’ın İngiltere Büyükelçiliği’nde görev yapmış 47 yaşındaki bir istihbarat albayı olduğunu açıklamıştı.

Mutreb, İstanbul’a geldiğinde Başkonsolosluğa birkaç yüz metre mesafedeki Levent Movenpick Otel’de 5 Ekim’e kadar rezervasyon yaptırmış ama aynı gün otelden ayrılmıştı. Haberde yer alan yeni fotoğraflarda Mutreb’in, Atatürk Havalimanı’na 2 Ekim gecesi 03.38’de girdiği görülüyor.

.

Yine 2 Ekim’de saat 09.55’te Mutreb, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girerken görülüyor.

09.55: Mutreb Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na giriş yapıyor. Ekibi onu takip ediyor.

16.53: Mutreb, Başkonsolos’un 3 4 konutunun önünde görülüyor.

17.15: Mutreb ve adamları Levent’teki otelden büyük bir valizle çıkıyor.

17.58: Mutreb önde, adamları arkada Atatürk Havalimanı’nda…

6 KİŞİLİK GRUP ÖZEL JETLE DÖNDÜ

Sabah’ın haberine göre, Mutreb, elde edilen bir başka fotoğrafta önceki gün ülkesine dönen Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed bin Uteybi’nin rezidansından çıkarken polis kamerasına yakalanıyor. Bu görüntünün kameralara takıldığı saat 16.53… Mutreb ve beraberindeki ekibin 4 gün için rezerve ettikleri otelde rezervasyon iptali yaptıkları sırada bir görüntüsü de bulunuyor. Mutreb’in yanındaki büyük valiz ise dikkat çekiyor. Mutreb ve beraberindeki tim üyeleri ayrıca 2 Ekim 2018’de Genel Havacılık Terminali’nden 17.58’te Türkiye’den çıkış yaparken görülüyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2018, 22:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER