Kurtulmuş: Yerel seçimde ittifakın zorlukları var

MHP ve AK Parti heyeti yerel seçimde ittifak konusunu görüşmek üzere bugün biraraya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş "Yerel seçimlerde, genel seçimlerde olduğu kadar rahat bir ittifaktan söz etmiyoruz. Çünkü genel seçimlerde ittifakın ya da ittifakların yasal altyapısı vardı. Şimdi burada böyle yasal altyapı olmadığı için zorluk var" dedi.

Kurtulmuş: Yerel seçimde ittifakın zorlukları var
AK Parti ile MHP arasında Cumhur İttifakı görüşmelerinde ilk adım atıldı. Heyetler arası ilk görüşme bugün yapıldı. AK Parti’den Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP’den Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’la bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Numan Kurtulmuş ile Semih Yalçın açıklama yaptı.

Numan Kurtulmuş,  “Son derece verimli, yapıcı ve açık sözlü bir görüşme ortamında, toplantıların bundan sonraki süreçte de devam etmesi şeklinde prensip kararına vardık. Yerel seçimlerde, genel seçimlerde olduğu kadar rahat bir ittifaktan söz etmiyoruz. Çünkü genel seçimlerde ittifakın ya da ittifakların yasal altyapısı vardı. Şimdi burada böyle yasal altyapı olmadığı için zorluk var. Bunları da her iki parti heyetleri olarak görüşerek, bazı konularda teknik çalışmalarımızı sürdüreceğiz, tekrar bir araya geleceğiz. Nihayetinde bizlerde oluşan ortak kanaati, her iki parti heyeti de kendi genel başkanlarına arz ederek, burada sonuç alınması yolunda hareket edeceğiz. AK parti ve MHP iki ayrı siyasi partidir.  İttifak  bu haliyle çok önemlidir. İnşallah milletin hayrına olacak bir sonuç çıkacaktır. Seçim ittifakı olsun, af olsun bunları karıştırmamak lazım, Cumhur İttifakı ana başlıktır” dedi.

YALÇIN: OLUMLU SONUÇLARA ULAŞTIK

MHP’li Semih Yalçın ise şunları söyledi: “Cumhur İttifakı ruhunun yerel seçimlerde tatbik edilmesi konusu görüşüldü. Çok faydalı görüşme gerçekleştirdik. Olumlu sonuçlara ulaştık. Heyetlerimiz görüşmeye devam edecek, saygı değer genel başkanlara sonuçlar  iletilecek. Her iki partinin nasıl tavır alacakları belli olacak.”  (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER