Libya konferansı petrol krizinin gölgesinde başladı

Libya'da kalıcı ateşkes hedefiyle toplanan Berlin konferansı, Halife Hafter yanlısı güçlerin petrol ihracatını fiilen durdurmasının gölgesinde başladı. Konferansta Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan temsil ediyor.

Libya konferansı petrol krizinin gölgesinde başladı
Petrol zengini Libya’daki iç savaşta kalıcı ateşkes sağlamayı ve siyasi çözüm arayışı başlatmayı hedefleyen Berlin konferansı, Libya’da Halife Hafter yanlısı güçlerin petrol ihracatını fiilen doldurmasının gölgesinde başladı. Ev sahibi ülke olarak Almanya’nın konferansta çözüm sürecini Birleşmiş Milletler çatısı altına taşımaya çalışması ve kalıcı bir ateşkes anlaşması imzalanması bekleniyor.

Konferansa, 12 ülke ve dört çok uluslu örgüt katılıyor. Türkiye’yi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki heyet temsil ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ikili bir görüşme yaptıktan sonra zirvenin yapılacağı Başbakanlık Makamı’na giden Erdoğan’ı, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres karşıladı.

Konferansa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yanı sıra Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği ve AB de katılıyor.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER