Meclis'te Akar - Özel tartışması

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde CHP'li Özel, Milli Savunma Bakanı Akar'a Ergenekon soruşturmaları döneminde yazılan bilirkişi raporu, ABD'li general Odierno'dan aldığı madalya, seçim öncesi Gül'ün evine askeri helikopterle gitmesi ve Akit'ten Mehtap Yılmaz'ı ziyareti konularında eleştiriler yöneltti. AK Partili bazı vekillerin CHP sıralarına yürüdüğü konuşmanın ardından söz alan Akar da aynı sertlikte yanıtlar verdi. Akar, 15 Temmuz gecesi darbecilerin kafasına silah dayadığını, buna rağmen tekliflerini reddettiğini söyledi.

Meclis'te Akar - Özel tartışması
TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel arasında sert tartışmalar yaşandı. Tansiyonun yükseldiği tartışma sırasında, milletvekilleri arasında arbede çıktı.


Özel, Milli Savunma, Dışişleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının 2019 yılı bütçesi üzerinde söz alarak, eleştirilerini sıraladı. Akar’ın 3. Kolordu Komutanıyken, ‘kumpas’ olarak adlandırılan davalarda bütün subay, astsubay, amiral ve generallerin bilirkişi raporuyla bunun kumpas olduğunun ortaya çıkmasını beklediğini belirten Özel, “Akar, icra subayı Ahmet Erdoğan’ı görevlendirdi. Ahmet Erdoğan berbat bir ‘uzman görüşü’ yazdı. Aynı Ahmet Erdoğan bugün FETÖ’den firari” dedi.

‘ÇUVALCI GENERALDEN MADALYA ALDI’

Özel, Akar’ın, Türk askerinin başına çuval geçirttiği öne sürülen ABD’li general Odierno’dan, üstün liyakat madalyası aldığını da söyledi. 24 Haziran seçimleri öncesi askeri helikopterle Gül’ün evine gidilmesini de eleştiren Özel, “Rejime kast eden anayasa değişikliği hayata geçmek üzereyken, bununla ilgili muhalefet partileri aday arayışındayken, MİT Başkanı ile birlikte helikopterle bir önceki cumhurbaşkanının bahçesine inip, o seçime apoletlerin, militarizmin gölgesini düşüren birinin Milli Savunma Bakanlığı’ndan bahsediyoruz” diye konuştu.

Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları döneminde tutuklu askerlerin, “Bizi bir kez bile ziyarete gelmedi” diye sitem ettiğini vurgulayan Özel, buna rağmen Akar’ın, “1923, değerlerimizden kopma dönemidir” diyen Nuri Pakdil’i ve Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz’ı ziyaret ettiğini hatırlattı.

ARBEDE ÇIKTI

Bu sırada bazı AK Partili milletvekilleri CHP sıralarına yürüdü. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’yı yine kendi partili arkadaşları engelledi. CHP ile AK Parti milletvekilleri arasında tartışmanın sürmesi üzerine TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, birleşime ara verdi.

AKAR: AHMET ERDOĞAN’DA DAHLİM YOK

Aranın ardından Özel’e yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Özel’in bu konuşmasını kınadığını ifade etti. Akar, bunların sağda, solda, bilen, bilmeyen herkesin konuştuğu konular olduğunu, bu konulara açıklık getirmesi için Özel’in konuşmasını bir fırsat olarak nitelendirdiğini belirtti.

Akar, bilirkişi raporunda kendisinin bir dahlinin bulunmadığını, bunu herkesin bildiğini, bütün kayıtlarda olduğunu öne sürdü ve ilgili kayıtların incelenmesini istedi.

MEHTAP YILMAZ ZİYARETİ 

Gaziantep Devlet Hastanesi ziyaretini anımsatan Akar, şunları söyledi: “Gazilerimizi ziyaret ettik. Bu ziyaret sırasında üst kata kadar asansörle çıktık, aşağıya doğru yürüye yürüye iniyoruz. Tam o sırada, rektör, ‘Burada da eşim yatıyor’ dedi. Orada gördüm o gazeteci hanımefendi olduğunu, serumlu. ‘Merhaba, geçmiş olsun’ dedik. Yanımda şahitler var. Bir iki dakika oturduktan sonra kalktık, devam ettik” dedi.

Nuri Pakdil’i ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulunan Akar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ödül verdiği, Cumhurbaşkanı’nın devlet madalyası verdiği bir sanat, devlet adamına gittiğini vurguladı ve “Suç mu?” diye sordu.

‘ARKADAŞLARINI ZİYARET ETMEYEN ALÇAKTIR’

Akar, Hasdal’daki arkadaşlarını ziyaret etmediği eleştirilerine ise “Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal’dan çıkmadım ben. Arkadaşlarımın hayatını kolaylaştırmak için her türlü riski aldım. Savcıya, adli müşavire, hapishane müdürüne rağmen, her türlü riski aldım” yanıtını verdi.

‘ABD’DEN MADALYA GELENEK OLMUŞ’

Madalya konusunun da dillere dolandığını söyleyen Akar, “Bu adet, gelenek, usul gibi olmuş. Madalya almayan yok, bunun bir anlamı da yok. Gittik oraya paldır küldür verdiler, ne talebimiz var? Odierno’yu korumuyorum. Çuval geçiren bu değil” dedi.

‘KAFANIZDA TABANCA VARKEN…’

Akar, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine yönelik Özel’in eleştirilerine işaret ederek, kafalarına tabanca dayanarak, “başımıza geçeceksin” dediklerini, kendisinin bunu reddettiğini ifade etti ve ekledi: “Yatağınıza yattığınızda düşünün, kafanızda tabanca varken, hayır diyebilecek kaç kişi var? Denemeden söylemeyin, deneyin. Akıncı’ya götürdüler, etrafımızda silahlı insanlar, bir sürü asker. Bütün o alçakların önünde tek başına oturuyorum. ‘Bunu okuyun, imzalayın’ dediler. İmzalamadım. Keşke Atatürkümüzün partisinde sizin gibi bir grup başkanvekili olmasaydı.”

Akar’a yanıt vermek isteyen Özel’e, AK Parti milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak engel oldu. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2018, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER