Mehmet Bekaroğlu 'gizli ittifak görüşmesi' iddiasını yalanladı

CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "gizli ittifak görüşmesi" yaptıklarını yönündeki haberleri yalanladı. Bekaroğlu, iddialara dayanak gösterilen toplantının Hak ve Adalet Platformu'nun düzenlediği ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı panel olduğunu belirtti.

Mehmet Bekaroğlu 'gizli ittifak görüşmesi' iddiasını yalanladı
CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu; HDP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’yle gizli ittifak görüşmesi yaptıkları iddiasının doğru olmadığını belirtti.


Sözcü gazetesinin haberine göre,
 
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun HDP, Saadet Partisi ve İYİ Parti ile “gizli ittifak görüşmesi” yaptığı iddia edildi.

‘GİZLİ TOPLANTI DEĞİL PANELDİ’

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bekaroğlu, CHP Parti Meclisi üyesi Zeki Kılıçaslan’ın “Bir toplantı yapıldı. Sizin haberiniz olmadı. CHP’li Mehmet Bekaroğlu, HDP’li Ayhan Bilgen, İyi Parti, Saadet Partisi… Hepsinin olduğu toplantı” sözlerinin iddialara dayanak olarak gösterildiğini belirtti.

Söz konusu toplantının Hak ve Adalet Platformu’nun düzenlediği panel olduğunu aktaran Bekaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Söz konusu panel, Hak ve Adalet Platformu tarafından organize edilmiştir. Platform sözcüsü Prof. Dr. Cihangir İslam’ın moderatörlüğünü yaptığı panele, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Eski ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın da konuşmacı olarak katılmışlardır. 25 Şubat 2018 Pazar günü saat 15.00’de İstanbul Beyoğlu’nda Taksim Hill Otel’de gerçekleştirilen ‘Türkiye Geleceğini Arıyor’ başlıklı panelin amacı demokratik ve adil bir Türkiye arayışıydı.”

‘KASITLI ÇARPITMADAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL’

Panele yaklaşık 500 kişinin katıldığını ifade eden Bekaroğlu, “Kamuoyuna açık, duyurusunun çeşitli yerlerde ve sosyal medyada yapıldığı, yaklaşık 500 kişinin katıldığı ve izlediği bir panelin gizli bir ittifak toplantısı olduğu imaları, açıktır ki iyi niyetle açıklanamaz. CHP herhangi bir parti ile gizli ittifak görüşmeleri yapmamıştır. Bu haberler kasıtlı çarpıtmalardan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER