Memleket Partisi'nde 350'den fazla kişi istifa etti

Muharrem İnce'nin partisinde Hatay İl Yönetimi'ne bağlı 350'den fazla kişi istifa ettiğini duyurdu. Partililer "Kemal Kılıçdaroğlu'ndan intikam alma hırsı" vurgusu yaptı.

Memleket Partisi'nde 350'den fazla kişi istifa etti

Seçime 27 gün kala Memleket Partisi'nde birçok istifa daha yaşandı. Partinin Hatay İl Yönetimi’nde toplu istifalar meydana geldi.

Sözcü'den Can Çapar'ın haberine göre il yönetimi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 'sözünü tutmadığını' ifade etti. İnce'nin ‘İl başkanlarını birinci sıradan aday göstereceğim’ dediği ve milletvekili aday listelerinde bu sözünü tutmadığı iddia edildi.

Yapılan açıklamada, “Ana ocağımız CHP’den ayrılıp Memleket Partisi’ni yoktan var ederek bugünlere getirmenin onurunu yaşadık” denildi.

İL BAŞKAN VEKİLİNDEN YAZILI AÇIKLAMA

Partinin Hatay İl Başkan Vekili Gülden Doğruel Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

  • Türk gençliğine küçük bir dans figürü dışında gelecek konusunda başka hiç bir istikamet göstermeyen bir siyaset anlayışı ile yola devam edilemeyeceğinin kanısına varmış bulunuyoruz.
  • Kemal Kılıçdaroğlu’ndan intikam alma hırsının gençlerimizin aydınlık geleceğinin önüne geçmesine bizden rıza gösterilmesini beklemek, başta Türk Milleti’ne ve Atatürk’ün emanet ettiği Türk gençliğine ihanettir.
  • Bu bağlamda Hatay Memleket Partisi İl Başkanı ve İl Yönetimi, 11 İlçe Başkanı ve İlçe Yönetimi ve şimdilik 350’i aşkın kayıtlı üyeniz ile birlikte görevlerimizden ve Memleket Patisi’nden çok üzülerek de olsa istifa kararı almış bulunuyoruz.

Gazete DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER