Menderes Samancılar: Bahara doğru gidiyoruz

Menderes Samancılar, ülkedeki korku duvarının yıkıldığını söyledi: Hala umutluyum.

Menderes Samancılar: Bahara doğru gidiyoruz
Adana Altın Koza Film Festivali bu sene 50. yılını dolduracak. Festivalin yönetim kurulu başkanı olan sanatçı Menderes Samancılar, festivale ve ülkedeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

BirGün Gazetesi’nden Burak Abatay’a konuşan Samancılar, hala umutlu olduğunu ve İmamoğlu’nun söyleminin insanları cesaretlendirdiğini söyledi. İnsanların bir kıvılcım beklediğini ve Gezi’nin de böyle bir hareket olduğunu belirten Samacılar, “Bir çiçek açıyor ülkede onu görüyoruz, bahara doğru gidiyoruz” sözlerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar’ın ricasıyla Adana Altın Koza Film Festivali’nin yönetimini geçen usta oyuncunun ilk icraatı, festivalin adına ‘Altın Koza’yı eklemek ve Emek Ödülleri’nin adını ‘Orhan Kemal Emek Ödülü’ yapmak oldu. Karalar’ın yönetimde Adanalıların olmasını istediğini ifade eden oyuncu, belediyeyi de festivali de zarara uğratmayacak şekilde çalışacaklarını, ilerleyen zamanlarda yazlık sinemaları artıracaklarını duyurdu.

‘TAŞ BİLE DEĞİŞİYOR, İNSANLAR NEDEN DEĞİŞMESİN’

Menderes Samancılar sinemanın halkın sorunlarına değinmesi gerektiğini söylerken, Yılmaz Güney’in ‘Umut’ filminin ayarında bir film yapılamadığını aktardı. Samancılar, önemli olanın sanatın baskı altında olduğu zamanlarda böyle filmlerin yapılması gerektiğini ifade ederken “Çünkü aydınlanmanın en büyük faydasını karanlıkta görürüz” sözlerini kullandı. Hiçbir şeyin değişmeden kalamayacağını vurgulayan Samancılar “Taş bile değişiyor, insanlar neden değişmesin” dedi.

RÖPORTAJIN TAMAMI

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER