Metiner'den Gül açıklaması: Ona asla 'it' demem!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün KHK'yi eleştirmesine yönelik tartışmalar devam ediyor. AK Partili Mehmet Metiner, bugünkü köşe yazısına ilişkin açıklama yaptı: "Abdullah Gül'ü her türlü eleştiririm. Lakin ona asla 'it' demem."

Metiner'den Gül açıklaması: Ona asla 'it' demem!

Son KHK’yle ‘bazı sivillere yargı muafiyeti’ getirilmesini eleştiren 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik polemiğin tonu sertleşiyor. AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in bugün Star gazetesinde, ‘Devamı’nı merak edenlere: Darbeci teröristlere gül dağıtanlardan olmayız’ başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

Metiner yazının sonunda, “Varsın o darbeci teröristlerin ‘siyasi itler’i ürümeye devam etsinler” ifadesine yer verdi.

Bu sözlerin Abdullah Gül’e yönelik olduğu yorum ve haberlerinin ardından Metiner, twitter hesabından açıklama yaptı: “Abdullah Gül’ü her türlü eleştiririm. Gerekirse ağır konuşurum. Lakin ona asla ‘it’ demem. ‘Siyasi itler’lerden kastım Gül değil, o lafı milletimize edenlerdir, biline.”

NE OLMUŞTU?

Abddulah Gül, 696 sayılı KHK ile bazı sivillere yargı muafiyeti getirilmesini eleştirerek, “696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül’ün bu sözlerine karşılık isim vermeden, “Yazıklar olsun. Bozguncu. Nasıl oluyor da bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz” demişti.  Gül, Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra ‘yorumlarıma devam edeceğim’ mesajı vermişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER