Metropoll anketine göre oylar hareket halinde

Metropoll Araştırma Şirketi’nin son anketine göre, siyasi partilerdeki oy oranında büyük değişiklik gözlendi. Geçmiş dönemlerde AK Parti'ye oy veren seçmenler partiden uzaklaştı ancak yeni bir parti tercihleri de yok.

Metropoll anketine göre oylar hareket halinde
Metropoll araştırma şirketinin yaptığı ankete göre kararsız seçmenlerin yüzde 28,8’ini daha önce AK Parti’ye oy vermiş olan kişiler oluşturuyor.

Şirketin yaptığı ankette sorulan “Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna gelen yanıtlarda kararsız olan seçmenin yüzde 28,8’i, 2018 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye oy verenler.

Anketteki verilere göre seçmenlerin AK Parti’den açık bir şekilde uzaklaştığı görülüyor ancak bu seçmenin henüz başka bir partiye de yönelmediği görülüyor.

2018 Haziran seçimlerinde AK Parti dışındaki partilere oy vermiş, şimdi ise kararsız olduğunu beyan eden seçmenlerin yüzde 12,7’si CHP’ye, yüzde 6,8’i MHP’ye, yüzde 6,9’u HDP’ye, yüzde 4,1’i de İYİ Parti’ye oy vermiş.

Metropoll Araştırma Şirketi, verileri paylaştığı açıklaması şöyle:

“Mayıs 2020 ölçümüne göre bu Pazar erken bir milletvekili seçimi olsa kararsız, cevapsız ve sandığı protesto edeceğini belirten seçmenlerin yüzde 29’unun AKP, yüzde 13’ünün CHP, yüzde 7’sinin MHP ve HDP, yüzde 4’ünün İYİ Parti kaynaklı olduğu gözlenmektedir. AK Parti’ye oy veren seçmenlerin kararsızlara doğru önemli ölçüde kaydığı görülmektedir ve Mayıs ayında bu oran yüzde 29’a yükselmiştir. Bu da AKP seçmen kitlesinin partisinden uzaklaşmaya başladığına işaret etmektedir ancak eldeki veriden bu kişilerin başka bir partiye de gitmediği anlaşılmaktadır.”

.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2020, 23:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER