MGK: ABD'nin tehdit dili ittifaka saygısızlık

MGK toplantısının ardından yayınlanan bildiride, ABD'nin Türkiye'ye yönelik açıklamalara tepki gösterildi. ABD'yle sağlanan Menbic anlaşmasının da gündeme geldiği aktarılan bildiride, "Bölgede güvenlik ve denetimin sağlanmasına ilişkin ilave hazırlıklarla bölge halkının evlerine dönüşünü hızlandıracak tedbirler gözden geçirilmiştir" denildi.

MGK: ABD'nin tehdit dili ittifaka saygısızlık
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, bugün Beştepe’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı 5 buçuk saat sürdü.

‘TEHDİT DİLİ ASLA KABUL EDİLEMEZ’

Toplantının ardından yayınlanan bildiride, ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulanacağı yönündeki açıklamalara tepki gösterildi.

MGK bildirisinde, “ABD’nin ülkemize her türlü sorumluluğunu yerine getirdiği savunma sanayi projelerini milletlerarası anlaşmalarla aykırı şartlara bağlayan kararının ve açıklamalarının, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığa ve güven ilişkisine telafisi olmayan zararlar vereceği vurgulanmıştır. ABD tarafından ülkemize karşı kullanılan tehdit dilinin ittifak ilişkilerine saygısızlık olduğu ve asla kabul edilemeyeceği belirtilmiştir” denildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’de yargılanan rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması nedeniyle, Türkiye’ye yaptırım uygulayacaklarını söylemişti.

‘MÜNBİÇ MUTABAKATI ÇÖZÜME ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK’

ABD’ye yapılan Menbic görüşmelerinin de ele alındığı aktarılan bildiride, şu ifadelere yer verildi:

“ABD’yle Münbiç konusunda sağlanan mutabakatın Suriye meselesinin çözümüne önemli bir katkı sağlayacağı vurgulanmış, bu kapsamda PKK/PYD/YPG terör örgütünün Münbiç’i terk etmesiyle ilgili yol haritası üzerinde durulmuştur. Bölgede güvenlik ve denetimin sağlanmasına ilişkin ilave hazırlıklarla bölge halkının evlerine dönüşünü hızlandıracak tedbirler gözden geçirilmiştir.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2018, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER