Millet İttifakı nasıl hareket edeceğine dair manifesto açıklayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı içindeki partilerin nasıl hareket edeceklerine dair ortak manifesto açıklayacaklarını duyurdu.

Millet İttifakı nasıl hareket edeceğine dair manifesto açıklayacak

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Yapılan görüşme ardından Akşener ve Karamollaoğlu açıklamalarda bulundu.

"Başbakanlığa adayım" diyerek yeni bir sistem için çalışacaklarını söyleyen Akşener, “Sayın Erdoğan'ın mutlu mutlu kullandığı o yetkileri kullanmayacak ve parlamenter sisteme geçişin çok ivedilikle sağlanmasıyla beraber Almanya Cumhurbaşkanı gibi olmaya devam edecek" dedi.

Millet İttifakı'na katılan siyasi partilerin nasıl hareket edeceklerini açıklayan ortak bir manifesto açıklanacağını duyuran Akşener, "Partilerimiz arasında bir ana çerçeve oluşuyor. Siyasi partilerin masanın altından birbirini tekmelemediği bir sistem kuracağız" dedi.

Akşener, bir gazetecinin Merkez Bankası'nın (MB) faiz indirimiyle ilgili sorusunu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kastederek "Tak diye söyledi, şak diye yapıldı. Dolar şu an kaç? Kişi başına kaybı hesaplayın" diye yanıtladı.

'NASIL ÇÖZECEKSİNİZ?

Karamollaoğlu da aynı soruya verdiği yanıtta Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun doların neden yükseldiğini anlayamadığını itiraf ettiğini belirtti. Karamollaoğlu, “Öğrenciler bankta yatıyor, komplo diyorlar. Öğrencinin sorununu nasıl çözecekler ki? Bir yerde bir problem varsa ve anlayamıyorsanız çözemezsiniz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER