Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk vefat etti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk vefat etti.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk vefat etti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, vefat etti. 86 yaşındaki Asiltürk, eylül ayında Covid-19 kaynaklı zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı sonrası hastaneye kaldırılmıştı. 

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Asiltürk’ün vefatını "Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk beyefendi Hakk'ın rahmetine kavuştu" sözleriyle duyurdu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter paylaşımında "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir" dedi.

Eski İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Oğuzhan Asiltürk'ün cenaze namazı yarın öğleyin Ankara Hacı Bayram Veli Camisi'nde kılınacak namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan paylaştığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün vefat haberini aldığımız, Millî Görüş Vakfı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Mekânı cennet olsun.

Oğuzhan ağabeyimin muhterem ailesine, Türkiye’deki ve yurt dışındaki sivil toplum ve siyaset camiasına Allah’tan sabr-ı cemil diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

AKŞENER: AİLESİNE VE SEVENLERİNE SABIR DİLİYORUM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, eski İçişleri ve Sanayi bakanlarımızdan, bir neslin öncü isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün vefatını büyük üzüntüyle öğrendim" dedi. Akşener'in Twitter'dan paylaştığı mesaj ise şöyle: "Saadet Partisi'nin kurucularından değerli siyasetçi ve devlet insanlarımızdan Oğuzhan Asiltürk'e Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum."

"Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başsağlığı mesajında şu ifadelere ver verdi:

"Türk devlet ve siyaset hayatının muhterem isimlerinden birisi olan, aynı zamanda Milli Görüş’ün kurucularından ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Sayın Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük bir üzüntü duyduğumu bilhassa ifade etmek isterim. Ebediyete irtihal eden Merhum Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor; saygıdeğer ailesine, Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, ruhu şad, kabri nur olsun."

Meral Akşener ayrıca bugün yapılan TBMM'nin yeni dönem açılış töreni sonrası Saadet Partisi Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’na taziye ziyaretinde bulundu. 

Ahmet Davutoğlu da, Temel Karamollaoğlu'nu Saadet Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. 

KILIÇDAROĞLU, KARAMOLLAOĞLU'NU ARADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nu telefonla aradığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, Milli Görüş camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

FAHRETTİN KOCA: KARDİYAK ARREST SONRASI KAYBETTİK 

Asiltürk'ün vefatıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İnançlı ve samimi biriydi. Koroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanılarıyla takip ediliyordu. Sabah 09:00'da kardiyak arrest sonrası kaybetmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. Koca, Asiltürk'ün Covid-19 aşısı olup olmadığıyla ilgili soruya, "Bu konuda bir takım bilgileri hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim" yanıtını verdi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER