Mithat Sancar'dan Aydın Ayaydın açıklaması: Tümüyle yalan

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçim ittifakı ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konularında kendisiyle görüştüğünü söyleyen Aydın Ayaydın'a tepki gösterdi: Kendisi anlattı, kendisi dinledi.

Mithat Sancar'dan Aydın Ayaydın açıklaması: Tümüyle yalan

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında kendisiyle konuştuğunu söyleyerek açıklamalarda bulunan eski CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Sancar, "Kendisi anlattı, kendisi dinledi. Tek satır yorum yapmadım" ifadesini kullandı. 

Aydın Ayaydın 2 Ekim'de T24'te kaleme aldığı 'İşte size 2023 Cumhurbaşkanı adayları' başlıklı yazısında HDP’nin cumhurbaşkanı adayının Başak Demirtaş olacağını yazmış, yazısının sonuna eklediği, “Derken birden uyanıverdim. Sabah uyanınca bütün bu yazdıklarımın pembe bir rüyadan ibaret olduğunu gördüm” notu ise tartışma yaratmıştı.

Aydın Ayaydın dün Ahmet Hakan'ın programına konuk oldu. Mithat Sancar ile havaalanında tesadüfen karşılaştığını, aday belirleme ve ittifak sorularını yönelttiğini ifade eden Ayaydın, “Millet İttifakı bileşenleri ortak bir aday üzerinde anlaşırsa katkı verebileceklerini söyledi. 'Ortak adaya destek vereceksek bizim de o masada olmamız lazım' diyor. Milletvekili seçimlerinde hiçbir ittifakın içinde olmayacaklarını net bir şekilde söyledi” ifadelerini kullandı.

Ayaydın, Hakan’ın, “Millet İttifakı ortak aday konusunda HDP'yi masaya çağırmazsa ne yapacaklar?” sorusuna da “Kendi adaylarını gösterecekler. Sayın Sancar'a 'bu yüzden sizin ve Pelvin Buldan'ın ismi geçiyor aday olur musunuz?' dediğimde cevap vermedi. HDP'ye açılan bir dava var, 'Bu davada sizlerin de siyasi yasaklı olmanız isteniyor. Sizin kulislerinizden aldığım bilgi Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın ismi geçiyor. Başak Demirtaş'ın adaylığı sizin içinizde konuşuluyor mu?' diye sorduğumda evet de demedi hayır da demedi” diye yanıt verdi.

MİTHAT SANCAR: KORUMAM VE DANIŞMANIM TANIKTIR

Yeniçağ Yazarı Orhan Uğurluoğlu, programdan sonra arayıp konuştuğu Mithat Sancar'ın açıklamasını bugün 'Rüya değil kumpas çıktı' başlığıyla köşesine taşıdı. Orhan Uğurluoğlu, Mithat Sancar'ın şu sözlerini aktardı: 

"Orhan Bey, CNNTürk yazınızı okudum ben de sizi arayacaktım ama toplantılar nedeniyle geciktim. İyi ki siz aradınız da gerçeği anlatma şansım doğdu. İstanbul Havaalanı'nda otururken yanıma gelen ama tanımadığım kişi, 'Hocam merhaba ben Aydın Ayaydın' dedi. Uçağım kalkmak üzere buyurun oturun dedim. Hızla bir şeyler anlatıyordu. Aklımda kalan tek şey, "Erdoğan'ın hocasıyım diploması sahte değil" dediğidir. Kendisi anlattı, kendisi dinledi. Tek satır yorum yapmadım. 3-5 dakika sürdü ki vedalaşıp ayrıldım. Benim adıma söyledikleri tümüyle yalandır. Korumam ve danışmanım tanıktır." / DUVAR
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER