Montrö bildirisine AK Parti'den tepki

104 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin ortak açıklaması, AK Parti'nin tepkisine neden oldu. TBMM Başkanı Şentop "Uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler" dedi.

Montrö bildirisine AK Parti'den tepki

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili polemik ve sarıklı-cübbeli amiral görüntüsü, emekli amirallerin açıklamasıyla gündemin birinci sırasına yerleşti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka" derken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Gerekli yanıt en net şekilde verilecektir" açıklamasını yaptı. AK Parti yönetimi de bildiriye tepki gösterdi.

ŞENTOP: 15 TEMMUZ'DA DARBE SEVDALILARI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop tepkisini Twitter hesabından yaptığı şu paylaşımla gösterdi: "Yıllardır içeride, dışarıda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli. Kahraman milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka." 

SOYLU: ÜNİFORMA SİYASET MALZEMESİ YAPILAMAZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'dan açıklama yaptı: "Büyük Türk milleti üniformaya aşıktır. Üniformayı taşımak şereftir. O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir. Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz... Ya diğerleri..."

OKTAY: GÖZE ALABİLENE HODRİ MEYDAN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: “Mezarlıkta ıslık çalan korkaklar misali, Millet İradesini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ayar verme hadsizliğinde bulunmuşlar. Bu vesayet muhiplerinin hevesleri en son 15 Temmuz gecesi kursaklarında kalmış, millet olarak unutamayacakları bir ders vermiştik. Bugün de her platformda gerekli cevap en net şekilde verilecektir. Göze alabilene hodri meydan.” 

ALTUN: HADDİNİZİ BİLİN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Neymiş, birkaç emekli amiral bir araya gelip bir 'bildiri' yazmışlar. 5. kol unsurları da hemen heyecanlanmış. Oturun oturduğunuz yerde. O Türkiye eskide kaldı! Bu millet 15 Temmuz’da darbe heveslilerini nasıl tepelediğini dosta düşmana gösterdi. Haddinizi bilin! Siz kimsiniz? Ne hakla milli iradenin meşru temsilcilerine parmak sallıyorsunuz? Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu asla unutmayın. Vesayetçiler bir daha asla demokrasimize zarar veremeyecek. Dış güçlerin ezik piyonları büyüyen, güçlenen Türkiye'nin önünü kesemeyecek!"

ÇELİK: NEYE KARŞILIK GELDİĞİ BELLİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Bazı emekli amirallerin geçmişteki kötü ve çirkin olayları hatırlatan bir yöntem ve üslupla bildiri yayınlaması kabul edilemez. Bu yöntem ve üslubun siyasi hayatımızda neye karşılık geldiği bellidir. Bu, vesayet özlemiyle tutuşan bir zihniyetin canlı olduğunun da kanıtıdır."

KURTULMUŞ: O DEVİRLER GERİDE KALDI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: "Eski Türkiye sevdalısı, vesayetçi, kendisini milli iradenin üstünde gören zihniyetin bazı temsilcileri yayınladıkları sözde bildiri ile siyasete akıl, millete ayar vermeye çalışıyorlar. O devirler geride kaldı! Haddinizi bilin! İçinize sinmese de şunu çok iyi anlayın ki; bu millet, vatanı da mavi vatanı da demokrasiyi de milli iradeyi de bedelini ödeyerek korumuştur ve koruyacaktır."  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2021, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER