Murat Yetkin: Bahçeli'nin önerisi bir tuzak

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Devlet Bahçeli'nin Kılıçdaroğlu'yla ilgili açıklamasını ve teklifini 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve çoğulcu demokrasiye bir tuzak' olarak nitelendirdi. Yetkin, "Bu yol bir kez açıldı mı, ileride herkes oradan geçebilir; o yolu açanlar dahil" uyarısında bulundu.

Murat Yetkin: Bahçeli'nin önerisi bir tuzak
 Gazeteci Murat Yetkin, kişisel web sitesinde yayınladığı yazıda, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu yargılayıp hapse atma teklifini ‘tuzak’ olarak yorumladı. Yetkin, Bahçeli’nin önerisinin sadece Kılıçdaroğlu’na değil, “Erdoğan’a ve Türkiye’deki çoğulcu demokrasiye yönelik tuzak” olduğunu ifade etti.

Seçimde yenemediği rakibi hapse attırmanın darbe dönemlerinin bir uygulaması olduğunu aktaran Yetkin, Bahçeli’nin son açıklamasının Erdoğan’a yöneltilen bir “Tamam mı, devam mı?” sorusu olduğunu belirtti. Bahçeli’nin siyasetin en iyi taktisyenlerinden biri olduğunu vurgulayan Yetkin, teklifin ertesi günü de Bahçeli’nin Erdoğan’dan “Yüzde 40 planının söz konusu olmadığı” teminatını aldığını vurguladı.

Yetkin yazısından bir bölüm şöyle:

“HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ 2016 Kasım ayında hapsedildi, tutuklandı; onun öncesinde de 15 Temmuz 2016 askeri darbe girişimini görüyoruz.
Şimdi ortada neyse ki darbe de, girişimi de yok, ama Bahçeli’nin, ana muhalefetteki Cumhuriyet’in kurucu partisi CHP’nin, yerel seçimlerde izlediği ittifaklar politikası başarıya ulaşan lideri Kılıçdaroğlu’nu yargı yoluyla siyaset sahnesinden kaldırma girişimi var.

Bahçeli’nin önerisi sadece Kılıçdaroğlu değil, Erdoğan’a ve Türkiye’de çoğulcu demokrasiden yana ne kaldıysa ona da yönelik bir tuzak gibi duruyor. Bu yol bir kez açıldı mı, ileride herkes oradan geçebilir; o yolu açanlar dahil.”

YAZININ TAMAMI

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER