Muhalefetten Trump'ın tehdidine tepki

Muhalefet partileri ABD Başkanı Trump'ın "Türkiye ekonomisini imha etme" tehdidine tepki gösterdi.

Muhalefetten Trump'ın tehdidine tepki
İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti (DP), Emek Partisi (EMEP) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP), ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik tehdidine tepki gösterdi. EMEP ve TKP’den yapılan açıklamalarda AK Parti’nin dış politikası da eleştirildi.


Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “ABD’nin hava sahası ile alakalı tehdidi asla kabul edilemez. İktidarı, muhalefeti ile 82 milyon bir ve beraber olmalıyız. İç politikada rekabete devam edelim, birbirimizi eleştirelim ama dışarıda memleketimiz için yekvücut olalım” ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: TÜRKİYE TEHDİTLE YÖNLENDİRİLECEK BİR ÜLKE DEĞİL

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trump’ın açıklamasını “hadsiz ve küstah” olarak nitelendirdi.

Karamollaoğlu, “Askeri politikalarda etkisi olmayan Trump, kendi iç kamuoyunu tatmin etmek için bu tür basit tehditlere başvurmaktadır. Türkiye, bu türden tehditlerle yönlendirilebilecek bir ülke değildir. Güvenliğini tehdit eden her durumda, kararlarını kendisi alabilecek yetkinliğe sahiptir” dedi.

UYSAL: TÜRKİYE’YE PARMAK SALLAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

“Türkiye’ye parmak sallamak kimsenin haddi değildir” DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Kendisi bilmelidir ki, Türk Milleti söz konusu vatan ve millet olduğunda siyasi karşıtlıkları, münakaşaları, ihtilafları bir kenara bırakıp, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Hükümeti’nin yanında olmuştur, olacaktır."

GÜRKAN: TRUMP’IN BU CESARETİ GÖSTERMESİNE HANGİ POLİTİKALAR SEBEP OLUYOR?

Hükümetin politikalarının Trump’a Türkiye tehdit etme cesareti verdiği eleştirisinde bulunan EMEP Genel Başkan Selma Gürkan, “Trump Türkiye’yi tehdit etme cesaretini nereden alıyor, bu cesareti göstermesine hangi politikalar sebep oluyor iktidar önce bunun hesabını yapmalıdır. Trump’un çizdiği, Putin’in yol verdiği sınırlarla kurulan emperyal hayaller bir maceradır ve sonu hezimet olacaktır” ifadelerini kullandı.

TKP: HALKIMIZIN YANITI TWEET ATMAK OLMAYACAK

TKP’den yapılan “Halkımızın yanıtı tweet atmak olmayacak” başlıklı yazılı açıklamada, Trump’ın sözleri “Trump, sosyal medya üzerinden halkımıza savaş ilan etti” şeklinde değerlendirildi.

“Trump ABD emperyalizminin en küstah ve zorba hizmetkârlarından biridir” denilen açıklamada, “Türkiye’nin egemen patron sınıfı, bu yaptırımların ortaya çıkaracağı sorunları, şimdiye kadar olduğu gibi yine emekçi halkımızın sırtına yıkacaktır. Dolayısıyla Trump’ın tehditlerinin asıl muhatabı her tür ekonomik zorluğun faturasını ödemek zorunda bırakılan halkımızdır” ifadeleri yer aldı.

AK Parti’nin “ABD ile stratejik ortak olmakla övünmesi” eleştirilen açıklamada, NATO üyeliğinden çıkılması, İncirlik Üssü’nün kapatılması, bütün ABD askeri personeli sınır dışı edilmesi ve Suriye hükümeti ile ilişki kurulması talep edildi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER