Murat Yetkin: IŞİD bombacıları Türkiye’ye mi kaçtı?

Irak istihbaratının, IŞİD'in 9 bombacısının Türkiye'ye kaçtığı iddiası, çeşitli soruları beraberinde getirdi. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, "Halen Türkiye’deler mi? Yakalandılar mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun vatandaşı olduğu ülkelere gönderileceğini açıkladığı IŞİD’ciler arasında bunlar da var mı?" sorularının yanıt beklediğini yazdı.

Murat Yetkin: IŞİD bombacıları Türkiye’ye mi kaçtı?
Irak Askeri İstihbarat Başkanı Korgeneral Saad el-Allak, CNN’e verdiği mülakatta aralarında IŞİD’in “en usta” iki bombacısının da bulunduğu dokuz üyesinin Türkiye’ye kaçtığını, bunların dosyalarının Türk güvenlik birimlerine verildiğini öne sürdü.

Konuyu ‘yetkinreport.com’daki ‘IŞİD bombacıları Türkiye’ye mi kaçtı?‘ başlıklı makalesinde ele alan gazeteci-yazar Murat Yetkin, IŞİD’e yönelik istihbarat operasyonlarını anlatarak, yazısını şöyle noktaladı:

(IŞİD’in de kuruluş tarihi olan) 2013 yılından itibaren Suriye’deki insan hakları ihlallerini duyuran “Beyaz Baretliler” grubun yöneticisi, eski İngiliz özel harekâtçısı, Rusların İngiliz istihbaratı MI6 ajanı olduğunu öne sürdüğü James Edward Le Mesurier’in 11 Kasım sabahı İstanbul’da ölü bulunmasının bu konularla bir ilgisi var mı?

Ama asıl sorular şunlar: IŞİD bombacıları Iraklı istihbaratçının iddia ettiği gibi Türkiye’ye mi kaçtı? Türkiye’de 10 Ekim 2015 Ankara katliamı dâhil kanlı terör eylemleri yapan IŞİD’ciler aramızda mı? Halen Türkiye’deler mi? Yakalandılar mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun vatandaşı olduğu ülkelere gönderileceğini açıkladığı IŞİD’ciler arasında bunlar da var mı? Bir açıklama beklemek hakkımız değil mi?

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2019, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER