Numan Kurtulmuş: İmamoğlu kendisini seçim döneminde sanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisini seçim döneminde sandığını söyleyen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İmamoğlu'na tavsiyem, İstanbul ile ilgilensin" dedi.

Numan Kurtulmuş: İmamoğlu kendisini seçim döneminde sanıyor

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için, "İstanbul ile ilgilensin. Kendisini seçim döneminde sanıyor" dedi. CNN Türk canlı yayınında konuşan Kurtulmuş, erken seçimin gündemlerinde olmadığını söyledi.

'HDP'NİN ÇAĞRISINA MUHALEFET UYMAMALI'

Meclis'te görüşülen Suriye ve Irak tezkereleriyle ilgili HDP'nin muhalefete yaptığı çağrıyı değerlendiren Kurtulmuş, "Türkiye, Suriye ve Irak'ta operasyon yapmaya meraklı değil. HDP'nin çağrısına muhalefet uymamalı. Buna ihtimal vermiyorum. Bu tezkereler keyif olsun diye gelmiyor. Teröre karşı halkımızın korunması için alınıyor. Bizim milli önceliğimiz bu silahlı terör gruplarına destek verenlerin yapmak istediği bölgeyi daha parçalıklı hale getirmektir. Bizim amacımız da bu birliğin korunması. Kardeş halklarını korumak. Diğer partiler milli menfaate uygun davranmalı. HDP'ye diyecek bir şeyimiz yok" dedi.

'KILIÇDAROĞLU GÖLGE BOKSU YAPIYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik açıklamalarına da değinen Kurtulmuş, "Kimse şerefli memurlara parmak sallayamaz. Bugün yaklaşık 4 milyon kamu görevlisi var. Kılıçdaroğlu, bunlardan hangisi yasaya aykırı hareket ediyor? Elinizde bir liste mi var? Şimdiden fişleme mi yapıyorsunuz? Bunun açık adı fişlemedir. Biz şunu söylüyoruz; AK Parti döneminde işe başlayanlar da daha önce başlayanlar da kendi vazifelerini yapacak, görev alacaklar. Kılıçdaroğlu gölge boksu yapıyor. Haddini aşan sözler söylememesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜKELÇİLERİN KAVALA ÇAĞRISI: HADSİZLİKTİR, TERBİYESİZLİKTİR

10 büyükelçilikten 4 yıldır tutuklu olan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına yönelik çağrı yapılmasının Türkiye'nin içişlerine müdahale etmek olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Asıl vazifeleri ülkelerin ilişkilerini geliştirmek. Onlar kendi ülkelerinin çıkarına aykırı olacak şekilde davranmıştır. Bu hadsizliktir, terbiyesizliktir. Bizler bile bu dosyalarla ilgili kanaat bildirmiyoruz. Bu dosyaya siyaset karar vermez, veremez. Türkiye'nin hizaya getirmeye çalışmasınlar. Vahim bir durum olduğunu unutmasınlar" diye konuştu.

'KARŞI TARAF İÇİN ZOR OLAN, KİMİN ADAY OLACAĞI'

Parlamenter sistem tartışmalarını da değerlendiren Kurtulmuş, "Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi var. Şu andaki anayasa bunu öngörüyor. Bu yokmuş gibi konuşuyorlar. Mevcut durum anayasa dışı gibi konuşuluyor. Bizim en büyük rahatımız adayımız belli, oyumuzu daha yukarı nasıl çıkarırız diye çalışıyoruz. Ama karşı taraf için zor olan, kimin aday olacağı. Akşener'in ben cumhurbaşkanı adayı değil, başbakan adayıyım demesi de 'Korkmayın, aday değilim' demek. HDP'nin 11 maddelik çıkışı da ittifaka destek aslında. HDP 'açık ittifak gizli ortaklık' yapıyor" dedi.

'İMAMOĞLU KENDİSİNİ SEÇİM DÖNEMİNDE SANIYOR'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şehir dışı programlarıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, "İmamoğlu'na tavsiyem, İstanbul ile ilgilensin. İstanbul'un devasa problemleri çözmek işçin gayret etsin. O kendisini seçim döneminde sanıyor" ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, erken seçimin gündemde olmadığını söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER