Numan Kurtulmuş Reuters'a konuştu: Biden'dan yaptırım beklemiyoruz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Joe Biden döneminde Türkiye-ABD ilişkilerinde gerilim beklemediklerini söyledi. Reuters'a konuşan Kurtulmuş, Biden'ın 'Türkiye'yle gergin ilişkileri sürdürmek istemeyeceği' yorumu yaparak "Gelecekte olumlu adımlar atacaklarına inanıyorum" dedi.

Numan Kurtulmuş Reuters'a konuştu: Biden'dan yaptırım beklemiyoruz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Joe Biden'ın başkanlığında ABD'yle ilişkilerin gerilmesini ve S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını beklemediklerini söyledi. Kurtulmuş, Türkiye'yle iyi ilişkilerin ABD'nin çıkarına olduğu yorumunu yaptı.

Reuters ajansının sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "ABD Başkanı çok büyük ihtimalle, Ortadoğu'daki dengeyi Amerikan çıkarları açısından gözetecektir ve Türkiye'yle gergin ilişkileri sürdürmek istemeyecektir. Gelecekte olumlu adımlar atacaklarına inanıyorum" dedi.

Kurtulmuş, ABD ve NATO'nun karşı çıktığı Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin iade edilmesi veya kullanılmaması konusunda Ankara'nın baskıya boyun eğmeyeceğini de ekledi. AK Parti Genel Başkanvekili, "Üzgünüm ama bunları saklamak için almadık. Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaları için aldık" diye konuştu. 

Reuters ajansı Kurtulmuş'a, son dönemde gündeme gelen reformların ABD ve Türkiye'ye olası yaptırımları görüşmeyi planlayan AB ile gerilimi düşürme amaçlı yapılıp yapılmadığını da sordu. AK Partili yetkili, 'hükümetin sadece Türkiye'nin çıkarları için hareket ettiğini' söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "İhtiyaç duyduğumuz reformları, halkımızın faydasına olacak demokratikleşme adımlarını düşünerek hareket ediyoruz ve bu yolda ilerliyoruz; onları memnun edecek adım ve söylemleri düşünerek değil." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER