OHAL KHK’leri ve ihraçlar tartışılacak

KHK'lerle yapılan ihraçlara karşı söyleşi ve imza günü düzenlenecek: 17:00'de başlayacak.

OHAL KHK’leri ve ihraçlar tartışılacak
Eğitim Sen Muğla Şubesi, OHAL KHK’leriyle yapılan ihraçlara karşı bir söyleşi ve imza günü düzenleyecek.

İmza ve Ötesi, Hazırlayan: Nurettin Özatar, 304 syf., Ütopya Yayınevi, 2018.

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Prof. Dr. Ayşen Uysal ve “İmza ve Ötesi-Barış İçin Akademisyenler Anlatıyor” kitabını hazırlayan Nurettin Öztatar’ın katılacağı söyleşi, 30 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 17.00’da başlayacak.

Daha sonra “İmza ve Ötesi-Barış İçin Akademisyenler Anlatıyor”  kitabının imza günü yapılacak. Kitapta OHAL KHK’larıyla çeşitli üniversitelerden ihraç edilen 18 bilim insanıyla yapılan söyleşiler yer alıyor.

Kitap, OHAL KHK’ları ile üniversitelerden ihraç edilen Ahmet Haşim Köse, Aykut Çoban, Aynur Özuğurlu, Ayşen Uysal, Barış Ünlü, Banu Beliz Güçbilmez, Benan Eres, Dinçer Demirkent, Ece Öztan, Elçin Aktoprak, Ertan Ersoy, Faruk Alpkaya, Murat Sevinç, Mustafa Şener, Özlem Albayrak, Yasemin Özgün, Yücel Demirer ve Zafer Yılmaz’ın “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye ilişkin değerlendirmeleri, ihraçlar öncesinde ve sonrasında yaşananlar, ihraçların yaşamlarını nasıl etkilediği gibi toplam 13 soruya verdiği yanıtlardan oluşuyor. 1402 Sayılı Sıkıyönetim Yasasına dayanılarak 12 Eylül darbesi’nden sonra üniversitelerden ihraç edilen Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Taner Timur ve Prof. Dr. Baskın Oran ile yapılan bir söyleşi ile Prof. Dr. Cem Eroğul’un yazısının yanında, ihraçlara karşı yapılan kurumsal açıklamalar da yer alıyor.

‘BU KARANLIK GÜNLERİ EL ELE VEREREK AŞACAĞIZ’

30 Mayıs Perşembe günü Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonu’nda düzenlenecek söyleşi ve imza gününe ilişkin Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından duyuru yapıldı. Duyuruda, “Emekçilere hayatı zindana çevirmek isteyenlere inat, tüm üyelerimizle sonuna kadar dayanışma içerisinde olacağımızın, bu karanlık günleri de birbirimize kenetlenerek, el ele vererek aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. İnsan, toplum, doğa yararına üniversite, demokratik bir ülke ve eşit, özgür bir yaşam için birlikte mücadeleye” ifadeleri kullanıldı. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER